Amplu protest in tot Bucurestiul, impotriva primarului general, programat pentru 24 septembrie! ”Bucurestiul abunda de probleme si doamna Firea se face ca munceste!”

Liderul Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), Marian Ivan, anunta ca va organiza o mare manifestatie de protest in Bucuresti, pe 24 septembrie, informeaza aktual24.ro.
Ivan spune ca a incercat sa ia legatura cu primarul Capitalei, insa a fost ignorat. El aminteste ca Firea a promis, in campania electorala, ca va organiza consultari publice cu bucurestenii, pentru a le rezolva probelemele.

<

„Cine urmareste comunicatele primariei, unde obligatoriu trebuie sa fie si o poza cu doamna Firea la prim-plan, ar putea crede ca acolo se munceste. De fapt, dupa ce a ‘ratat’ intalnirea de la Ministerul Mediului, doamna primar a trimis un comunicat prin care se justifica prin faptul ca nu-si vede capul de cate probleme are de rezolvat.

Totusi, ce stiu bucurestenii despre cum se lucreaza in primarie? Ce a mai comunicat administratia, pe langa pozele colorate si textele pompoase? Nimic?!? In ziua in care a depus juramantul (23 iunie 2016), Gabriela Firea, fara sa fie obligata, a facut urmatoarea declaratie: ‘Pentru mine, consultarea publica nu este o sintagma. Pentru mine, consultarea publica este un mod de viata, un mod de a fi’.

Totusi, consultarea publica nu este un mod de viata pentru doamna primar, deoarece, in cele 82 de zile de mandat, Primaria Capitalei n-a organizat nicio consultare publica, chiar daca Bucurestiul abunda de probleme.

Asa cum s-a procedat si in cazul primarilor precedenti, organizatorii Marsului Biciclistilor au depus la Primaria Capitalei o invitatie la dialog pentru a discuta despre problemele cetatenilor, cele nominalizate in notificarea marsului de protest ce va avea loc in data 24 septembrie 2016. Pana astazi, Primaria Capitalei nu a raspuns petitiei, cu toate ca termenul legal a expirat de aproape 8 saptamani”, anunta liderul OPTAR intr-un comunicat de presa.
Ivan acuza si modul „haotic” in care lucreaza Firea.

„Din declaratia de astazi a doamnei Firea, am aflat ca, din lipsa de timp, doamna primar a anulat o intalnire cu ministrul mediului pe tema problemelor de mediu ale Capitalei. In aceeasi declaratie se afirma ca ‘Primarul General a demarat proiectul realizarii pistelor de biciclete, care se afla in acest moment in desfasurare.’

Prin aceasta declaratie se confirma modul de lucru haotic din Primaria Capitalei si lipsa de transparenta pe care doamna Firea o condamna, atunci cand lucra in presa.

(…) Lipsa oricarei incercari de dialog pe tema unor probleme majore ale Capitalei, modul arbitrar in care se iau deciziile in Primaria Capitalei, lipsa de transparenta, decizia de incurajare a traficului motorizat individual in cea mai poluata si congestionata capitala europeana precum si lipsa oricarei initiative a administratiei locale de a organiza, in Saptamana Europeana a Mobilitatii, evenimente care sa promoveze un stil de viata sanatos determina organizatorii Marsului Biciclistilor sa considere ca administratia locala este departe de a incerca sa inteleaga conceptul de ‘Oras pentru Oameni’ si, astfel, sa gaseasca solutii viabile la problemele cetatenilor.

Sambata, 24 septembrie 2016, de la ora 14.30, toti aceia care ne simtim stingheri intr-un oras al masinilor, sunteti asteptati sa cerem impreuna un ‘Oras pentru Oameni’”, mai spune Ivan.
Detalii despre protest pe pagina de Facebook a evenimentului.
Sursa foto

Transparenta face diferenta