Stirile Zilei
Nicușor Dan: O „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat, marți seara, la Digi24, că o „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani și a apreciat că februarie a fost cea mai bună lună de funcționare a termiei din ultimii ani.
„Eu cred că luna februarie, care a fost cea mai friguroasă din iarna care a trecut, a fost cea mai bună funcționare de termie din ultimii ani. (…) Luna aceasta de februarie am avut zile întregi cu funcționare sută la sută. Înseamnă că eforturile noastre au dat roade. (…) O funcționare acceptabilă pentru oameni va fi în 2-3 ani”, a afirmat Nicușor Dan.
Primarul general a precizat că sistemul centralizate de termoficare deservește 550 de mii de apartamente, cam jumătate din București. „Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550 de mii de apartamente să treacă pe centrale cu gaz”, a menționat edilul.
Acesta a mai spus că centralele de apartament vor fi interzise la un moment dat.
Nicușor Dan a mai declarat că marți seara 95% dintre locuitori au apă caldă, față de 50% în urmă cu o zi, după ce au fost remediate mai multe avarii și ținând cont de faptul că unele CET-uri au intrat în revizie.
„CET-urile sunt la Ministerul Economiei. Noi, dacă am fi avut aceste CET-uri, revizia n-ar fi durat o lună și jumătate, ar fi durat câteva zile. Tehnologia e din anii 70 și e nevoie să se facă aceste revizii”, a spus primarul general.
Stirile Zilei
Premiera in Romania: Consiliul Judetean Ilfov dă startul unui proiect unic în țară pentru numărarea tuturor câinilor

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat lansarea unui proiect unic în țară pentru numărarea câinilor și pisicilor.
”Inițiativa ne va permite să avem o evidență clară asupra tuturor câinilor din județ. Proiectul-pilot începe la Periș, cu ajutorul a două organizații partenere.
Pe parcursul lunii septembrie, câinii din comună vor fi numărați cu o aplicație specială. Ulterior, echipele se vor ocupa de sterilizarea gratuită a tuturor animalelor adăugate în baza de date. Sunt eforturi care se fac pentru a avea străzi sigure și curate, în județul Ilfov.
Acțiunile desfășurate până acum, pentru sterilizarea animalelor de rasă comună, au avut rezultate foarte bune.
Peste 4.700 de câini și pisici au trecut prin această procedură, în cadrul proiectelor derulate de Biroul Protecția Animalelor CJ Ilfov, împreună cu mai multe ONG-uri din domeniul protecției animalelor. Astfel, într-un singur an a fost prevenită nașterea nedorită a peste 50.000 de pui de câini și pisici.”, a precizat liberalul Ștefan Rădulescu.
Stirile Zilei
Imagini socante din Gara de Nord: O femeie a murit in mijlocul trecatorilor!

O femeie de aproximativ 70 de ani a murit, joi, în Gara de Nord din București. Personalul feroviar a solicitat o echipă medicală la fața locului.
Femeii i s-a făcut rău și a căzut lângă ceilalți călători. Ea venise din Constanța și se afla în fața panoului de sosiri-plecări, urmând să plece cu un alt tren spre Pitești.
Personalul medical a exercitat manevre de resuscitare timp de două ore, însă, din informațiile transmise de la fața locului, persoana a fost declarată decedată.
Stirile Zilei
Povestea Cris-Tim în 30 de ani: De la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată

Radu Timiș Jr.: “La Cris-Tim am folosit timpul cu folos și i-am dat valoare prin tot ceea ce am făcut în acești 30 de ani de existență – de la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată.”
La mai bine de 30 de ani de când intra în lumea business-ului cu un magazin de doar 12 mp, holdingul de familie Cris-Tim marchează și 21 de ani de la lansarea salamului Săsesc printr-o campanie specială dedicată celui mai cunoscut produs al companiei. De la acel moment și până azi, Cris-Tim, liderul pieței de mezeluri din România, a vândut peste 76.000 de tone de salam Săsesc, echivalentul a 170 avioane Boeing 747.
Elementul central al campaniei este un spot TV, lansat pe 14 august. Totodată, campania lansează și noul slogan al Cris-Tim – „Mănânci bine, te simți bine”.
În spot, sunt ușor de identificat trei mari borne ale afacerii de familie Cris-Tim – primul magazin (1992), lansarea salamului Săsesc (2002) prin reclama celebră având-o ca protagonistă pe Luiza Lucuță, când Cris-Tim aducea pe mesele românilor ceea ce avea să devină cel mai vândut salam din România. Și anul 2017, când compania pornea schimbarea în tot ceea ce înseamnă producția de mezeluri la nivel industrial, devenind primul producător care lansa în România ,,Eticheta Curată”, mai multă carne și mai puține ingrediente.
“Această nouă campanie este un manifest al angajamentului nostru continuu față de excelență și inovație. Am știut încă de acum 30 de ani că vrem să fim cu un pas înaintea timpului. Încă de la primul nostru chioșc și de la primul client. Am avut mereu curajul să inovăm și iată să reușim să menținem calitatea celui mai apreciat salam din România”, a declarat Radu Timiș Jr.
Marcă exclusivă Cris-Tim și produs de referinţă din gama salamurilor fiert-afumate, salamul Săsesc este unul dintre cele mai apreciate şi cunoscute mezeluri care are astăzi o pondere de circa 12% în vânzările de mezeluri ale Cris-Tim. Realizat din 97% carne de porc și vită, asezonată cu condimente atent alese, salamul Sasesc este fiert și afumat cu fum natural din lemn de fag. Produsul este apreciat datorită formei speciale şi gustului inconfundabil, comercializat sub diferite gramaje de la 100g la 650g, alături de mini salam săsesc (350g), mini salam săsesc pikant (350g) și salam săsesc gastro.
“Cu pasiune, răbdare și determinare, am reușit să păstrăm Salamul Săsesc în topul preferinţelor românilor, încă din 2002”, spune și Ligia Smadu, director de marketing în cadrul Cris-Tim.
“Eticheta Curată” înseamnă transparență totală în privința ingredientelor, procesului de fabricație și a tehnologiei folosite. Cris-Tim este primul producător de mezeluri certificat Gluten Free din România, iar astăzi peste 80 dintre produsele sale sunt certificate de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG).
“Punem pe mesele românilor produse sigure și sănătoase, bazate pe ingrediente de bună calitate, cu origine și caracteristici atent controlate. Eticheta Curată este felul nostru de a le arăta oamenilor că le oferim tot ce avem mai bun. Fără gluten, fără amidon, fără MDM, fără soia, fără arome artificiale și fără monoglutamat de sodiu adăugat”, completează Ligia Smadu.
De asemenea, la începutul acestei veri, grupul Cris-Tim a fost certificat, alături de alți cinci producători români, să exporte salamul de Sibiu IGP pe piața din Statele Unite în urma unui audit riguros al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. Obținerea acestei acreditări extrem de importante economic pentru țara noastră este rezultatul unui efort conjugat al celor șase membri ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS).
Fondat de familia Timiș acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieței de carne procesată și al pieței de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor și al ospitalității. Grupul este și cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piața locală care deservește 18 țări europene, două fiind în afara Uniunii Europene. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialități și cârnați. Exportul este prioritar în strategia de creștere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.
- Monden3 săptămâni in urma
Drama unei actrite din Bucuresti care a trebuit sa plece din oras din cauza fostului soț, ofițer SRI, care o teroriza: Își lega copiii și le punea scotch pe gura!
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Viceprimarul General Stelian Bujduveanu: Au început primele probe la Pasajul Doamna Ghica – testele statice
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Nicușor Dan face economii serioase: Primaria Capitalei desfiinteaza 5 institutii
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Polițist condamnat la închisoare pentru că i-a spus unui cunoscut unde sunt radare pe Autostrada Soarelui
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Soferul drogat care a omorat o femeie in Popesti-Leordeni este pensionar special, fost sef la crimă organizată în București
- Bani4 săptămâni in urma
Cum te fură hoții când scoți bani de la bancomat în București
- Politica4 săptămâni in urma
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Stima de sine, incluziune și democrație pentru liceenii din București