Intra in contact cu noi

Sectorul 4

Nicusor Dan, avertisment pentru primaria Sectorului 4: ”Parcarea din fața Palatului Copiilor este ilegală!”

Publicat cu

pe

Deputatul de București, Nicușor Dan, a declarat astăzi că parcarea pe care Primăria Sectorului 4 o amenajează pe terenul din Parcul Tineretului, din imediata vecinătate a Palatului Copiilor, este ilegală.
Conform deputatului, ”Asociația Salvați Bucureștiul a obținut în instanță anularea Hotărârii din decembrie anul trecut a Consiliului Local Sector 4 prin care se dădea girul proiectului parcării. Autoritatea Locală a Sectorului 4 a revenit cu o nouă Hotărâre a Consiliului Local Sector 4, absolut identică cu cea anulată de instanță, dar și aceasta a fost suspendată pe cale judecătorească, zilele trecute”.
Deputatul de București a afirmat că ”faptul continuării din bani publici a lucrărilor la parcare, după două hotărâri judecătorești, constituie infracțiune și, din această cauză, Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica vor depune plângere penală împotriva primarului Sectorului 4, Daniel Baluță dar și împotriva celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții care ar fi trebuit să oprească lucrarea ilegală”.

Șeful de la Ecocivica, Dan Trifu, spune și el că ”lucrarea este ilegală, deoarece se desfășoară fără autorizație de construcție. De altfel, Direcția de Urbanism și cea de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, precum și Ministerul Dezvoltării ar fi atenționat Primăria Sectorului 4 asupra faptului că, prin construcția parcării se schimbă destinația terenului, care este încadrat în categoria de folosință spații verzi”. Șeful de la Ecocivica cere ca pe terenul în cauză să se amenajeze o mini-grădină botanică și o mini-bază sportivă pentru Palatul Copiilor. El vine și cu o soluție alternativă, ”o parcare pentru uzul cetățenilor din zonă și a celor care vin în Parcul Tineretului ar putea fi foarte ușor amenajată în curtea fostului Abator Văcărești, care este gata betonată și se află în proprietatea Primăriei Capitalei”.

Ana Maria Ciceală, consilier municipal USR spune că ”Primăria Sectorului 4 încalcă și Hotărârea de Consiliu General prin care a primit terenul în administrare. Această hotărâre prevede, în mod expres, obligația celor de la Sectorul 4 de a nu schimba destinația terenului și de a amenaja un parc. Încălcarea acestei obligații atrage nulitatea de drept a Hotărârii Consiliului General prin care terenul a fost dat în administrarea Sectorului 4”. Ciceală îi cere Primarului General Gabriela Firea să intervină pentru revenirea terenului respectiv în administrarea Primăriei Capitalei.
În context, trebuie amintit faptul că, în anul 2010, pe timpul Primarului General Profesor Doctor Sorin Mircea Oprescu, Primăria Capitalei a concesionat același teren unei companii private care urma să construiască un Aqua Park. În 2012, ONG-urile de mediu au reușit să oprească acest proiect după ce au obținut o Hotărâre judecătorească definitivă prin care se reținea că terenul respectiv este spațiu verde și, pe cale de consecință, nu se poate construi pe el.
Cei de la Primăria Sectorului 4 nu au vrut să comenteze acest subiect.

Sursa: Bucurestifm.ro

Reclama

Sectorul 4

In sectorul 4 strazile si marile bulevarde sunt spalate si igienizate in fiecare noapte

Publicat cu

pe

Cineva trebuie să se ocupe de îndepărtarea resturilor și mizeriei lăsate peste zi de către cei mai neglijenți și mai nepăsători! În sectorul 4, de această problemă se ocupă, în ciuda vremii, cei de la Totul Verde. SA.

Angajații de la schimbul 3 își fac treaba cu conștiinciozitate. Îi găsim seară de seară prin sector. Ei pot fi remarcați la acțiunile de curățare, spălare și igienizare a locurilor publice din sector, astfel încât totul să fie oglindă diminețile când lumea pleacă la serviciu!

“Ieșim cu mai multe echipaje în teren. Salubrizăm, spălăm mobilierul stradal. Muncim și noaptea pentru ca străzile să fie mereu curate, pentru cetățenii sectorului. Ieșim mereu cu mai multe echipaje, pentru a acoperi toate străzile și marile bulevarde ale cartierului, astfel încît dimineață totul să fie lună”, a explicat pe pagina primarului Daniel Băluță, unul dintre șefii de echipă ai companiei, Cezar Daniel Ionescu.

„Ei sunt o parte din oamenii care lucrează de noapte și au grijă ca sectorul nostru să fie curat, atunci când noi ne trezim. Le mulțumesc pentru tot ceea ce fac pentru comunitatea sectorului 4 și le urez, în fiecare dimineață când plec de acasă către serviciu, somn ușor”, a fost reacția edilului din Sectorul 4 la modul în care cei de la Totul Verde. Își desfășoară activitatea! În concluzie, dacă le-am respecta munca, le-am face nopți de lucru mai ușoare! Mai ales în această perioadă a anului!

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 4

Inca o premiera in Sectorul 4: Toate străzile vor avea un sistem de iluminat economic, cu LED

Publicat cu

pe

Toate străzile din Sectorul 4 vor avea sistem de iluminat economic, cu LED, a anunţat, luni, primarul Daniel Băluţă.

„Pentru siguranţa noastră a tuturor, în următorii ani, vechea reţea va fi complet înlocuită, iar becurile cu lumină galbenă, mari consumatoare de energie electrică, vor deveni istorie. Locul lor va fi luat de un sistem de iluminat modern, de tip LED. (…) Modernizarea reţelei electrice, începută în urmă cu trei ani, a ajuns în acest moment să fie realizată în proporţie de peste 60%, fapt pentru care facturile de acum sunt şi ele mai mici cu 35 de procente”, a scris Daniel Băluţă, pe Facebook.

El a punctat că becurile LED au o durată de viaţă mult mai mare decât cele tradiţionale, asigură o foarte bună vizibilitate pe timpul nopţii şi sunt „foarte prietenoase” cu mediul înconjurător, pentru că nu conţin mercur sau alte substanţe periculoase, potrivit Agerpres.

Continua sa citesti

Sectorul 4

Premieră în București: În Sectorul 4 se vor putea oficia căsătorii şi în alte spaţii decât cele special amenajate

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 4 vrea să poată oficia căsătorii şi în alte spaţii decât cele special amenajate în acest sens de către autorităţile publice locale şi să poată percepe taxe pentru asigurarea acestor servicii. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

„Se împuterniceşte expres Consiliul Local al Sectorului 4 să decidă cu privire la instituirea unor taxe speciale pentru asigurarea serviciilor publice locale de oficiere a căsătoriilor în alte spaţii decât cele prevăzute pentru această destinaţie şi pentru alte operaţiuni fiscale, în condiţiile legii”, prevede documentul.

Condiţiile în care se pot institui aceste taxe speciale vor fi stabilite prin regulament aprobat de către Consiliul Local al Sectorului 4.

În referatul de aprobare sunt invocate prevederile art. 30 din Legea 273/2006, conform cărora pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, judeţene şi CGMB aprobă taxe speciale. Cuantumul acestora se stabileşte anual, iar veniturile astfel obţinute se utilizează integral pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru înfiinţarea serviciilor publice de interes local, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a acestor servicii.

În documentaţia care însoţeşte solicitarea venită din partea Primăriei Sectorului 4 se arată că au fost primite frecvent solicitări şi întrebări privind posibilitatea oficierii căsătoriilor în alte spaţii decât cele special amenajate în acest sens de către autorităţile publice locale.

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, este nevoie de a crea un cadru legislativ clar şi previzibil care să stabilească drepturile şi obligaţiile autorităţilor şi persoanelor fizice solicitante, cu scopul de a aduce satisfacţie interesului social generat de dezvoltarea relaţiilor umane. În acest sens, pentru a asigura serviciile de stare civilă într-un cadru reglementat, se impune adoptarea unor taxe speciale în acest domeniu, cu acordul CGMB”, prevede documentul.

Este invocat şi exemplul altor localităţi în care au fost stabilite astfel de taxe: Constanţa – 1.500 de lei, Bacău – 1.000 de lei, Deva – 1.000 de lei.

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 4 transmite că autorităţilor publice li se solicită efectuarea cu celeritate a unor servicii publice, precum: eliberarea de copii de pe diverse documente, diverse operaţiuni fiscale, declararea urmată de radierea din evidenţele fiscale a aceluiaşi bun impozabil sau taxabil, încetarea unor măsuri de executare silită, certificate de atestare fiscală.

„Toate operaţiunile mai sus amintite sunt solicitate adesea de către contribuabili a fi efectuate într-un termen mai scurt, respectiv în aceeaşi zi, invocând diverse motive (vânzare-cumpărare, plecare din ţară, motive de sănătate, etc.) Aceste activităţi presupun asigurarea unor servicii publice urgente, la cererea cetăţenilor, care implică corecta dimensionare a resurselor umane şi materiale, toate aceste cheltuieli fiind suportate însă din bugetul local al Sectorului 4, fapt care necesită instituirea unor taxe speciale pentru acest tip de servicii”, precizează primăria.

Continua sa citesti

La mare cautare