Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a solicitat de urgenţă şi a primit situaţia autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

<

El a precizat că din acestea, opt au autorizaţie de siguranţă la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizaţie, nouă spitale au proiectul de intervenţie avizat, dar nu au încă bani alocaţi pentru intervenţii şi două se află sub supravegherea ISU şi urmează să fie mutate, conform News.ro.

„Am cerut de urgenţă şi am primit situaţia autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizaţie de siguranţă la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizaţie (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ştefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeş, Prof. Dr. Obregia şi Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenţie avizat, dar nu au încă bani alocaţi pentru intervenţii (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foişor, Nicolae Malaxa, Colţea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele şi Centrul pentru Toxicodependenţe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU şi urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu)”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook.

Primarul general mai spune că vor fi alocaţi bani pentru a reglementa situaţia.