Depourile, adăposturile din staţii şi mijloacele de transport public urban sunt curăţate şi igienizate, sâmbătă şi duminică, de către 300 de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB), informează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, agerpres.ro.

<

„Azi şi mâine, în ‘week-end-ul curăţeniei’, 300 de angajaţi ai STB curăţă şi igienizează depourile, adăposturile din staţii şi mijloacele de transport public urban. Ne străduim să oferim treptat bucureştenilor, în limita bugetului de care dispunem, un transport public civilizat şi modern. Vrem ca acesta să devină o opţiune cât mai atractivă pentru deplasarea în oraş”, a scris edilul general, într-o postare pe Facebook

STB SA a precizat, de asemenea, pe reţeaua de socializare, că este vorba despre „o amplă acţiune de curăţare şi igienizare” a mijloacelor de transport, fiind îndepărtate inclusiv inscripţiile de tip grafitti.

„Pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu va fi aplicat programul aprofundat de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor. De altfel, curăţenia vehiculelor se realizează zilnic, iar scopul acestei acţiuni care se derulează la sfârşit de săptămână este acela de a spori gradul de confort oferit călătorilor. Totodată, fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent. STB SA face apel la călători să respecte eforturile angajaţilor săi şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un comportament şi spirit civic responsabil”, a precizat STB.