Comorile Egiptului
Mostra de incompetenta! Primarul Sectorului 1 se plange ca nu-l lasa opozitia sa faca treaba! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Mostra de incompetenta! Primarul Sectorului 1 se plange ca nu-l lasa opozitia sa faca treaba!

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că majoritatea din Consiliul Local, formată din consilierii PNL și USR, blochează inițiativele administrative în interesul cetățenilor, dar uită să amintească despre bilanţul pe primul an de mandat şi numărul zilelor petrecute în străinătate pe banii bucureştenilor.

Astfel, la ședința de vinerea trecută, consilierii majoritari au respins un proiect ce privește eficientizarea termică a caselor. ”În sectorul 1, mai sunt de reabilitat circa 200 de blocuri. Dacă Autoritatea Locală ajută un cetățean de la bloc cu aproximativ 5-6.000 de euro, cred că de aceeași sumă ar trebui să beneficieze și un cetățean care locuiește la casă, spune Daniel Tudorache. De aceea, am dorit să începem și eficientizarea termică a caselor”, a afirmat edilul de sector, citat de bucurestifm.ro.

Un alt ptoiect respins, vineri, de către consilierii locali PNL și USR viza extinderea Școlii numărul 12, din zona Herăstrău. Această școală are un număr foarte mare de elevi și, din această cauză, se învață în trei schimburi. Pentru a extinde școala, era necesară o hotărâre a Consiliului Local prin care un teren de 1600 de metri pătrați, aflat chiar lângă gardul școlii, să fie trecut de la Administrația Piețelor, la Administrația Școlilor Sector 1, explică Tudorache.

„Cu aceste proiecte, voi reveni în ședința din iulie a Consiliului și voi discuta cu fiecare consilier în parte, pentru a-i reaminti că a fost trimis de către cetățeni ca să voteze în interesul lor, nu după indicațiile politicianiste ale unui lider de partid”, a declarat primarul din Banu Manta.

Un alt proiect major și presant pentru cetățeni care a fost respins de către consilieri, vineri, este acela al „Grădiniței de Vară”. Există 5 grădinițe, în Sectorul 1, care rămân deschise peste vară, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă. Noi am propus ca, din această vară, părinții să nu mai plătească pentru aceste două luni de vară, ci să plătească primăria, spune Daniel Tudorache. Am găsit soluții alternative, vom lua bani de la dotarea cu mobilier a unităților de învățământ, pentru ca cele 5 grădinițe să rămână deschise peste vară, iar părinții să nu plătească pentru îngrijirea copiilor, a dat asigurări edilul Sectorului 1.

Loading...

Consilierii s-au opus și creării unei comisii care ar urma să negocieze cu cei care dețin brand-ul și palmaresul echipei de fotbal „Rapid”. Daniel Tudorache a declarat că Autoritatea Locală a Sectorului 1 este interesată să se implice în sprijinirea financiară a echipei de fotbal „Rapid”. Clubul a fost creat în 1923, la fostele Ateliere „Grivița” și, de atunci, își desfășoară activitatea în Sectorul 1. Mulți cetățeni din Giulești, Bucureștii Noi și Grivița s-au declarat pentru revitalizarea acestei echipe, explică Tudorache.
Am creat comisia, prin dispoziție de primar, și vom începe negocierile, a mai spus Daniel Tudorache.

Pe de altă parte consilierul USR, Oliver Paiuși spune că nu putea vota niște proiecte fără să citească documentația aferentă.
„Pur și simplu nu știam ce votăm, asta ni s-a cerut, să votăm în 10 minute tot felul de proiecte despre care habar n-aveam”, susține Paiuși.

În context, trebuie menționat faptul că, din cei 27 de consilieri locali de la Sectorul 1, 14 sunt ai PNL și USR și doar 13 sunt ai PSD și PMP, formațiuni care susțin proiectele primarului Daniel Tudorache.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Monden23 de minute inainte

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoare al Bucurestiului! Va accepta majoritatea PSD-ALDE?

Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a...

Bani28 de minute inainte

Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de la 1 iunie!

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi...

Actualitate1 oră inainte

Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari romani sunt santajati cu filmulete cu minore de catre mafioti chinezi!

Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati...

Actualitate6 ore inainte

Zeci de copii intoxicati cu mancare in Voluntari! Anchete la mai multe scoli

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Ilfov a izbucnit un focar de toxiinfecție alimentară. La aproximativ o oră după masa de...

Bani6 ore inainte

Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, ajutor de la Primaria Capitalei

Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor...

Bani6 ore inainte

Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 63 de milioane de euro, fara TVA!

Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit unui anunţ publicat...

Share Page

Close