Acasă Stiri Bucuresti actualitate Ministrul Tataru i-a explicat Gabrielei Firea cum ar putea face testari in...

Ministrul Tataru i-a explicat Gabrielei Firea cum ar putea face testari in Bucuresti care sa aiba sens si sa fie utile cu adevarat

241

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat marti seara ca testarea bucurestenilor de tip anticorpi la SARS-CoV-2 pe care Primaria Capitalei voia sa o desfasoare pe Arena Nationala nu se mai desfasoara pentru ca nu sunt intrunite conditiile.

„Am fost informat de DSP Bucuresti ca nu se pot desfasura acele testari in acel loc. Nu intrunesc conditiile. (…) Atunci, sunt niste discutii care cred ca se intind un pic cam mult. Orice testare este un act medical care trebuie sa se desfasoare in anumite conditii”, a spus reprezentantul MS la Digi 24, citat de Agerpres.

El a afirmat ca nu exista niciun ordin de ministru al Sanatatii care sa interzica acea testare.

„Nu exista niciun un ordin de ministru (n.r. – ca testarea sa nu mai aiba loc). S-au facut evaluari acolo. Eu am primit ambele evaluari de la DSP, care au aratat ca in acel loc nu se pot face acele testari”, a precizat Tataru.

Potrivit acestuia, testarea Primariei Capitalei ar putea fi realizata in „colaborare cu un spital”.

„Ar putea sa faca in colaborare cu un spital astfel de testari”, a mai aratat ministrul, adaugand ca nu a vorbit cu primarul general al Capitalei despre aceste intentii.

<