Direcția de Sănătate Publică București intră sub conducere militară, în urma unei decizii a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. DSP București fi coordonată de generalul-medic Ionel Paul Oprea, care a condus temporar și Spitalul Județean Suceava, devenit focar de coronavirus, în această primăvară. Decizia ministrului Sănătății vine după ce DSP București a fost criticată intens în ultima perioadă din cauza unor anchete epidemiologice ratate sau chiar inexistente, în contextul epidemiei de COVID-19.

<

Direcția de Sănătate Publică din București devine prima astfel de structură din țară care intră sub conducere militară în timpul pandemiei de COVID-19.

Direcțiile de Sănătate Publică sunt instituții-cheie în gestionarea epidemiei de coronavirus, fiind cele care ar trebui să gestioneze anchetele epidemiologice.
„Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publicîă București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, anunță instituția condusă de Nelu Tătaru.
Direcția de Sănătate Publică București a schimbat 3 șefi „civili” de la debutul epidemiei de coronavirus în România. În mandatele tuturor celor 3 directori, scandalurile legate de anchete epidemiologice ratate s-au ținut lanț. Ultimul director al DSP, Oana Nicolescu, a fost numită în luna mai la conducerea direcției. Oana Nicolescu este medic de familie, membră PNL sector 2 și fina ministrului Educației, Monica Anisie.

Transparenta face diferenta