Copacii din Bucureşti sunt de multe ori ciuntiţi degeaba, spune Ministrul Mediului. Toaletarea este destul de des doar exces de zel, crede demnitarul. Invitată la emisiunea „În faţa ta”, Cristiana Paşca Palmer a vorbit şi despre arborii tăiaţi de primărie din Parcul Kiseleff.

<

„Primăria a decis să taie nişte copaci de pe Şoseaua Kiseleff şi, sigur, face şi o toaletare care, de multe ori, e un pic de exces de zel. La tăierea copacilor din Kiseleff există o procedură, primăria are un departament de mediu. Noi ne-am autosesizat, dar copacii erau deja tăiaţi. Ne e greu să spunem dacă erau sau nu uscaţi. Primăria ne-a trimis poze şi ar părea uscaţi. S-ar putea considera ca dânşii şi-au respectat procedura, însă, după mine, nu aşa trebuie procedat.
Mai departe, pentru că este o emoţie şi nelinişte firească, am decis să schimbăm lucrurile. Orice copac să fie marcat înainte, ca să ştim, la Garda de Mediu… Să ni se trimită intenţia, ce vor să taie, din ce motiv. Cred că aşa se pot evita abuzuri”, a spus Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, pentru digi24.ro.