Acasă Sanatate Marele Beuran, filmat in operatie cu ceasul la mana, fara boneta si...

Marele Beuran, filmat in operatie cu ceasul la mana, fara boneta si fara masca!

376

Emanuela Schweninger, jurnalista la Antena 1, a dat publicitatii, miercuri, imagini cu doctorul Mircea Beuran in sala de operatie. Acesta a aparut intr-o costumatie nepotrivita, cu ceas la mana, sa o examineze pe pacienta care a luat foc.
„Au aparut primele imagini din timpul interventiei in care pacienta de 66 de ani a luat foc la Spitalul Floreasca. Acestea surprind momentul in care profesorul Beuran intra in sala si se alatura echipei, dupa ce incendiul a fost stins. Medicul nu poarta boneta sau masca dar are ceas la mana. Se apropie de pacienta si pare sa o examineze”, anunta jurnalista.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a adus in atentia opiniei publice cazul femeii care a murit dupa ce a ars pe masa de operatie la Spitalul Floreasca, a anuntat de marti ca anchetatorii au intrat in posesia acestor imagini. El a afirmat ca a aflat despre moartea femeii de 66 de ani „de la o asistenta care este avertizor de integritate”.
Ungureanu a declarat ca timp de sapte zile personalul medical cu pregatire medie – asistente si brancardieri – din spital nu au spus nimic, iar acestia au inceput sa vorbeasca dupa ce „s-a auzit” in spital ca ar urma ca asistentii sa fie invinovatiti pentru incidentul care a dus la deces.
Acesta spune ca nu a intrebat daca au fost si alte cazuri de pacienti arsi, dar ca a aflat despre „un caz din luna martie” in care un pacient ar fi fost ars intr-o situatie similara.
„Am aflat la cateva cateva zile dupa despre un alt caz. Dumneavoastra ati spus despre un caz din luna august, eu stiu de un caz din luna martie. Intr-un stat civilizat, cand apare un incident – ca nimeni nu vrea sa arda pe cineva – spitalul, managerul seful de sectie explica incidentul, isi cer scuze, se declanseaza un proces”, a afirmat Emanuel Ungureanu marti seara, intr-o emisiune la Realitatea Plus.
Ungureanu acuza ca medicul Mircea Beuran ar fi intrat in sala de operatie fara a se dezinfecta conform protocolului si sustine ca exista o „camarila” a unor medici care ar fi protejati politic.
„Sunt imagini si va rog sa le cereti autoritatilor care arata ca profesorul Beuran a intrat dupa incident, nedezinfectandu-se”, sustine Ungureanu.
El spune ca a vazut imagini care ar atesta ca medicul Mircea Beuran intra in sala de operatii cu ceasul la mana, imbracat cu echipamentul de sectie, fara halat pentru sala de operatii si intra in sala de operatii fara a se dezinfecta si ca aceste imagini ar fi fost ridicate de catre anchetatori.
„Atat de mare era puterea politica in spital a lui Beuran incat nimeni nu a indraznit sa ia nicio declaratie la niciun medic din sala”, a mai spus Emanuel Ungureanu, citat de news.ro.

<