Managerul spitalului de psihiatrie din Bucuresti isi ameninta angajatii ca LE DA FOC! Sesizarea a ajuns la Firea care se face ca ploua!

.O ancheta realizata de jurnalistul Catalin Tolontan si publicata pe tolo.ro arata ca exact ca la Spitalul ”Malaxa”, la Spitalul de Psihiatrie ”Obregia” exista probleme foarte mari. Ambele fac parte din lista celor 19 clinici administrate de Primăria Capitalei.

<

”Din păcate, apartenența la Primărie nu este singurul punct comun cu Malaxa!”, spune medicul Adela Ciobanu, directorul medical.

1.229 de paturi are ”Alexandru Obregia”, unul dintre cele mai mari spitale psihiatrice din Europa de Est

Instituția din Berceni e cunoscută în toată țara sub numele său vechi: Spitalul 9.

”De multă vreme, noi suportăm aici de la managerul Monica Boer ceea ce pățeau colegii din Malaxa de la managerul Florin Secureanu”,adaugă Ciobanu.

”Noi” înseamnă medici, asistente și personalul administrativ al spitalului.

”NU NE SCOATE DIN «PUTORI»”

”Managerul Monica Boer a intrat în birou și ne-a spus că suntem autiste și că îi vine să ne dea foc!”, exemplifică Maria Badea, fost angajat la Resurse Umane.
”Țipă la mine și nu ne scoate din „putori””, depune mărturie și directorul de îngrijiri al spitalului, asistenta Doina Călinescu.

În una dintre plângeri, Maria Badea de la Resurse Umane,  susține că managerul Boer le-a numit „autiste” și le-a spus că: „îi vine să ne dea foc”

Amploarea declarațiilor de la ”Obregia” este neobișnuită pentru un sistem medical dominat de frică.
Ce se întâmplă aici, în cel mai mare spital de psihiatrie din țară, de au decis angajaţii să-și asume mărturiile?!
Asistăm la o răfuială și la ”o încercare de schimbare”, așa cum afirmă managerul Monica Boer, sau la trezirea unor oameni, dintre care unii au semnat documente de achiziții de care acum se tem?

”DEMISIE ÎN BLOC”

Pe 23 februarie 2017, alături de alți colegi, 11 șefi de secție semnează cu nume și prenume un memoriu împotriva managerului Monica Boer.
Directorul medical și directorul de îngrijiri deschid lista.
Memoriul este adresat primarului Gabriela Firea. De la care primesc tăcere.
Doctorii și asistentele, în total 33 de semnatari, acuză ”o atmosferă tensionată”, ”expresii vulgare și necontrolate ale doamnei manager”.
Și invocă ”o demisie în bloc”.

Primul memoriu al medicilor de la Spitalul Obregia către primarul Gabriela Firea

”SUNTEM SĂTUI DE ÎNJURĂTURI ȘI AMENINȚĂRI”

Cum nu primesc niciun răspuns, medicii reiau inițiativa pe 13 martie 2017.
Trimit un nou memoriu în care cer demisia Monicăi Boer.
De data asta, adaugă și Ministerul Sănătății printre destinatari.
Semnatarii sunt directoarele Adela Ciobanu și Doina Călinescu, 11 șefi de secții, medicii Cătălina Tudose, Mirela Manea, Dana Craiu, Maria Ladea, Eduard Motoescu, Bogdan Patrichi, Maria Gabriela Puiu, Carmen Udrea, Radu Teodorescu, Irina Dan, Anca Tănase și doi doctori din cadrul secțiilor, Radu Teodorescu și Catrinel Iliescu.
În document, oamenii redau o parte din amenințările primite.

”Lucrăm cu creierul omului bolnav și ne expunem viața și sănătatea unor factori de stres foarte mari. Suntem sătui de insultele, înjurăturile și amenințările managerului”Memoriul celor 33 de medici și asistente.   

Citeste continuarea pe tolo.ro