Sanatate
Managerul spitalului de psihiatrie din Bucuresti isi ameninta angajatii ca LE DA FOC! Sesizarea a ajuns la Firea care se face ca ploua!

.O ancheta realizata de jurnalistul Catalin Tolontan si publicata pe tolo.ro arata ca exact ca la Spitalul ”Malaxa”, la Spitalul de Psihiatrie ”Obregia” exista probleme foarte mari. Ambele fac parte din lista celor 19 clinici administrate de Primăria Capitalei.
”Din păcate, apartenența la Primărie nu este singurul punct comun cu Malaxa!”, spune medicul Adela Ciobanu, directorul medical.
1.229 de paturi are ”Alexandru Obregia”, unul dintre cele mai mari spitale psihiatrice din Europa de Est
Instituția din Berceni e cunoscută în toată țara sub numele său vechi: Spitalul 9.
”De multă vreme, noi suportăm aici de la managerul Monica Boer ceea ce pățeau colegii din Malaxa de la managerul Florin Secureanu”,adaugă Ciobanu.
”Noi” înseamnă medici, asistente și personalul administrativ al spitalului.
”NU NE SCOATE DIN «PUTORI»”
”Managerul Monica Boer a intrat în birou și ne-a spus că suntem autiste și că îi vine să ne dea foc!”, exemplifică Maria Badea, fost angajat la Resurse Umane.
”Țipă la mine și nu ne scoate din „putori””, depune mărturie și directorul de îngrijiri al spitalului, asistenta Doina Călinescu.
Amploarea declarațiilor de la ”Obregia” este neobișnuită pentru un sistem medical dominat de frică.
Ce se întâmplă aici, în cel mai mare spital de psihiatrie din țară, de au decis angajaţii să-și asume mărturiile?!
Asistăm la o răfuială și la ”o încercare de schimbare”, așa cum afirmă managerul Monica Boer, sau la trezirea unor oameni, dintre care unii au semnat documente de achiziții de care acum se tem?
”DEMISIE ÎN BLOC”
Pe 23 februarie 2017, alături de alți colegi, 11 șefi de secție semnează cu nume și prenume un memoriu împotriva managerului Monica Boer.
Directorul medical și directorul de îngrijiri deschid lista.
Memoriul este adresat primarului Gabriela Firea. De la care primesc tăcere.
Doctorii și asistentele, în total 33 de semnatari, acuză ”o atmosferă tensionată”, ”expresii vulgare și necontrolate ale doamnei manager”.
Și invocă ”o demisie în bloc”.
Primul memoriu al medicilor de la Spitalul Obregia către primarul Gabriela Firea
”SUNTEM SĂTUI DE ÎNJURĂTURI ȘI AMENINȚĂRI”
Cum nu primesc niciun răspuns, medicii reiau inițiativa pe 13 martie 2017.
Trimit un nou memoriu în care cer demisia Monicăi Boer.
De data asta, adaugă și Ministerul Sănătății printre destinatari.
Semnatarii sunt directoarele Adela Ciobanu și Doina Călinescu, 11 șefi de secții, medicii Cătălina Tudose, Mirela Manea, Dana Craiu, Maria Ladea, Eduard Motoescu, Bogdan Patrichi, Maria Gabriela Puiu, Carmen Udrea, Radu Teodorescu, Irina Dan, Anca Tănase și doi doctori din cadrul secțiilor, Radu Teodorescu și Catrinel Iliescu.
În document, oamenii redau o parte din amenințările primite.
”Lucrăm cu creierul omului bolnav și ne expunem viața și sănătatea unor factori de stres foarte mari. Suntem sătui de insultele, înjurăturile și amenințările managerului”Memoriul celor 33 de medici și asistente.
Citeste continuarea pe tolo.ro
Sanatate
Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.
Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.
Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:
– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;
– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;
– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);
– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;
– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);
– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.
Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.
El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.
Potrivit lui Tomescu, au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.
Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.
Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.
Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.
“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.
Sanatate
Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.
„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).
Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.
Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.
Sanatate
Copil de cinci ani mort la marginea Bucurestiului dupa ce a cazut o poarta pe el

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, legat de decesul unui copil de cinci ani, adus de mama sa. Femeia ar fi declarat că a căzut o poartă peste copil.
La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni, pentru efectuarea activităților din competență precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov.
„În cauză, polițiștii de investigații criminale efectuează activități specifice, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul poliției.
- Monden2 săptămâni in urma
Drama unei actrite din Bucuresti care a trebuit sa plece din oras din cauza fostului soț, ofițer SRI, care o teroriza: Își lega copiii și le punea scotch pe gura!
- Transport4 săptămâni in urma
Primele probe pe Pasajul Doamna Ghica din București. Deschiderea va avea loc pe 7 septembrie
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Efect al caniculei? O mașină a ars ca torță pe Bulevardul Banu Manta, din Capitală
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Polițist condamnat la închisoare pentru că i-a spus unui cunoscut unde sunt radare pe Autostrada Soarelui
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Nicușor Dan face economii serioase: Primaria Capitalei desfiinteaza 5 institutii
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Viceprimarul General Stelian Bujduveanu: Au început primele probe la Pasajul Doamna Ghica – testele statice
- Bani3 săptămâni in urma
Cum te fură hoții când scoți bani de la bancomat în București
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Soferul drogat care a omorat o femeie in Popesti-Leordeni este pensionar special, fost sef la crimă organizată în București
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te