Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a reacționat, joi, la anunțul premierului privind angajarea răspunderii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ” Vlad, Nicușor, ne vom măsură puterile separat, apoi ne vom alia în consiliile locale”, le-a transmis el lui Voiculescu și Dan.
”Vom avea două tururi la locale, asa cum este corect dpdv democratic. Vlad, Nicușor, ne vom măsură puterile separat, apoi ne vom alia în consiliile locale și vom scăpa de ciuma roșie. Apoi avem patru ani ca să ne dovedim competenți”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu, fost consilier general PNL .

Ciucu și-a anunțat, în august 2018, intenția de a candida pentru funcţia de primar al Capitalei, precizând că are susţinerea PNL. El a fost numit, la începutul lunii decembrie, președinte al Agenției Funcționarilor Publici.
Executivul a luat decizia, în ședința de joi, de a-și angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunțat premierul Ludovic Orban.
„În urmă cu peste doi ani de zile am inițiat un proiect de lege pentru a transpune dorința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor și de conferire a unei legitimități acestor primari, prin impunerea obligației ca primarii să fie aleși cu 50%+1 dintre cetîțenii care își exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (…) Ca atare stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea primarilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

<