Intra in contact cu noi

Sectorul 6

Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies din nou in strada: Primaria Sectorului 6 continua sa aprobe blocuri, santierul bate pasul pe loc!

Publicat cu

pe

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea anunță, într-un comunicat, că organizează, sâmbătă 24.09.2022, începând cu orele 10, cel de-al paisprezecelea protest din ultimii 8 ani pentru urgentarea modernizării străzii.

Protestul se va desfășura în Prelungirea Ghencea pe traseul Cartier Latin (Bragadiru) – Str. Răul Doamnei (sector 6). Locuitorii zonei sunt nemulțumiți de ritmul foarte lent de lucru pe șantier și cer Primăriei Capitalei termene clare, inclusiv contractul de execuție și graficul de lucrări, pentru finalizarea proiectului până la joncțiunea cu Pasajul Domnești.

Modernizarea străzii prevede lărgirea la 2 benzi pe sens plus linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete, trotuare și parcare Park & Rîde lângă Șoseaua de Centură.

Deocamdată singurul tronson pe care se lucrează este cel început în 2019 în mandatul fostului primar, lucrările fiind oprite în 2020 și reluate în 2021 pe aceeași porțiune de 700 metri dintre Str. Brașov – Str. Răul Doamnei.

Reclama

”Dacă 700 metri se finalizează în 3 ani, oamenii se întreabă când va fi gata toată lucrarea de 5,6 km până la viitorul Pasaj Domnești. În 20 de ani?! Este inuman și este inacceptabil că un proiect de infrastructură început pe hârtie acum 16 ani să fie atât de întârziat! În plus, Primăria Capitalei refuză să comunice public contractul de execuție și graficul de lucrări deși a fost obligată să ofere aceste documente de interes public inclusiv printr-o decizie definitivă a instanței în procesul intentat de asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea”, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, între timp, actuală arteră Prelungirea Ghencea nu mai este sigură pentru circulație pentru că s-au format denivelări și gropi pe carosabil iar trotuarele provizorii, făcute în 2017 de Primăria Capitalei doar până la limita administrativă a Bucureștiului, s-au deteriorat.

Trecerile de pietoni nu sunt suficient de vizibile și de aceea au loc frecvent accidente în care sunt implicați pietoni, bicicliști, autobuze, autoturisme. Transportul public este blocat în traficul general agravat de circulația intensă a tirurilor și camioanelor de mare tonaj.

Reclama

Cu toate acestea, zeci de noi blocuri și locuințe colective sunt autorizate în continuare de Primăria sectorului 6 și de Primăria Bragadiru, se mai arată în comunicatul organizatorilor protestului.

”De 16 ani încoace, ansambluri rezidențiale de blocuri cu 8 – 10 – 14 etaje se construiesc pe stradă care are 1 bandă pe sens și o lățime de 7 m. De asemenea, în zona nu există spații verzi publice deși statul are în proprietate la Serele Militari un teren cât Parcul Herăstrău, teren pe care s-a dezvoltat o adevărată pădure urbană și unde locuitorii zonei cer din 2015 realizarea unui parc public”, se mai arată în comunicat.

Anunțată deschidere pentru trafic a Pasajului Domnești în 15 nov. 2022 nu va rezolva situația circulației, ba dimpotrivă o va agrava, întrucât pasajul cu 2 benzi pe sens va descarcă traficul în Prelungirea Ghencea rămasă cu 1 bandă pe sens.

Reclama

Că ultima soluție pentru urgentarea lucrărilor, pe lângă presiunea publică permanentă, cetățenii intenționează să acționeze în instanța primăriile pentru nerespectarea atribuțiilor legate de dezvoltarea urbanistică echilibrată și armonioasă, în sensul corelării autorizării construcțiilor cu infrastructură de transport existența.

Sectorul 6

Ștefan Florescu a fost numit director general adjunct la Administrația Străzilor din Primaria Capitalei

Publicat cu

pe

Ștefan Florescu, președintele PMP Sector 6 și consilier local PMP la Sectorul 6, a fost numit director general adjunct la Administrația Străzilor București, scrie HotNews.

Din această funcție, Florescu se va ocupa practic de departamentele tehnice – asfaltări, marcaje rutiere, semaforizare și parcaje – ale Administrației Străzilor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de întreținerea marilor bulevarde și parcajelor administrate de municipalitate. Cutuma este ca primarul general sau viceprimarul cu atribuții să numească directorii subordonatelor. Directorii generali numesc directorii adjuncți.

Ștefan Florescu este președinte al PMP Organizația Sector 6 și vicepreședinte PMP, potrivit datelor din CV. Este și consilier local Sector 6 din partea PMP.

Reclama

A fost consilier personal al Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în perioada 2008-2010 și director general al Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4, în perioada 2010-2015.

În perioada 2011-2017 a fost președintele fundației „Din Suflet, pentru Suflet”. Ștefan Florescu a făcut parte din partidul lui Dan Voiculescu până în 2012, când și-a dat demisia pentru a candida ca independent la Primăria Sectorului 6. De atunci a candidat la fiecare 4 ani, însă fără succes.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 6

4.000 de copii defavorizați, din Sectorul 6, au primit ghiozdane și rechizite

Publicat cu

pe

4.000 de copii defavorizați, din Sectorul 6, au primit ghiozdane și rechizite. Darurile au fost oferite în cadrul unui eveniment organizat la Parohia Brâncuși din București, luni, 29 august, începând cu ora 10:00.

Elevii au fost selectaţi pe considerente sociale, fiind aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC Sector 6) sau beneficiari de burse școlare sociale.

La eveniment au participat: Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, Gabriela Schmutzer, Director General DGASPC Sector 6, Nicoleta Trăistaru, Inspector Școlar Învățământ Primar și reprezentanți ai World Vision România.

„Protoieria, în misiunea sa de a oferi ajutor și alinare, sprijină, în parteneriat cu Primăria Sector 6,  categoriile defavorizate, vârstnicii și copiii, prin numeroase proiecte sociale. Pentru aceasta, le suntem recunoscători și le mulțumim. Astăzi, suntem bucuroși, deoarece împreună cu World Vision România, am venit în ajutorul a 4000 de copii, care vor avea posibilitatea să înceapă școala în condiții optime. Ne dorim să îi ajutăm și pe parcursul anului. De asemenea, darul oferit copiilor ucraineni reprezintă o alinare, deoarece sunt lipsiți de bucuria copilăriei și de casa părintească. Deși sunt departe de școlile lor, credem că îi putem sprijini în vederea susținerii unui act educațional de calitate. Le mulțumim partenerilor noștri și celor șase parohii din sector care au sprijinit financiar acțiunea de astăzi”, a declarat Pr. Costel Burlacu, Protoiereul Sectorului 6.

Protoieria Sector 6 s-a implicat în prevenirea și combaterea abandonului școlar, încă de la înființare, din anul 2014, ajungând la un număr total de aprox. 8.000 beneficiari.

Primarul Ciprian Ciucu: „Suntem preocupați ca fiecare dintre copiii noștri să înceapă școala pregătit”

„Mai sunt câteva zile și începe școala. Cu toții, părinți, bunici, autorități, suntem preocupați ca fiecare dintre copiii noștri să înceapă școala pregătit. Mă bucur că Protoieria Sector 6, prin grija părintelui protopop Costel Burlacu, ca de fiecare dată, este alături de comunitate, de copii și sprijină educația. O comunitate puternică înseamnă o comunitate unită: Școala, Biserica, autoritățile locale în strânsă colaborare și implicate”, a declarat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Copiii ucraineni care au primit ghiozdane și rechizite sunt în evidența World Vision România, dar și a DGASPC Sector 6. De la începutul conflictului din Ucraina, World Vision a sprijinit peste 150.000 de refugiaţi, majoritatea femei şi copii. În România, fundaţia a ajutat aproximativ 60.000 de refugiaţi.

„Suntem bucuroși să fim parteneri în acest proiect care vizează în special copii ucraineni și în general copii aflați în risc de abandon școlar din cauza dificultăților financiare. Evenimentul de astăzi a fost posibil având în vedere rezultatele deosebite pe care le-am obținut prin deschiderea a două centre (Happy Bubble) destinate integrării în comunitate a refugiaților din Ucraina (mame și copii), unul la Parohia Brâncuși, altul la Parohia Înălțarea Domnului, ambele fiind subordonate Protoieriei Sector 6”, a declarat Mariana Arnăutu, Specialist Educație – World Vision România.

În cadrul centrelor Happy Bubble, copiii au acces zilnic la servicii socio-educaţionale, consiliere pentru gestionarea traumelor, cursuri de limba română, activităţi specifice vârstei în vederea dezvoltării armonioase şi incluziunii sociale (ateliere de creaţie, terapie prin joc, interacţiune cu copii din comunităţile de români, excursii etc). Persoanele care doresc să se înscrie, o pot face prin intermediul adresei de email: [email protected] (cu menţionarea centrului pentru care optează) şi vor fi contactaţi de către coordonatorul centrului. Programul centrelor este între 8:00-13:00.

Protoieria Sector 6 este o unitate administrativă din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Derulează mai multe proiecte sociale, precum: Cantina Sf. Mucenic Barnabas, Masa Bucuriei pe roți (pentru persoane nedeplasabile), centre de zi pentru preșcolari, servicii medicale gratuite (stomatologice și cardiologice).

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 vrea sa infiinteze un SRL nou pentru amenajarea rapida a spatiilor publice

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 6 ar putea înfiinţa o societate cu răspundere limitată, în scopul realizării de microproiectare urbană şi peisagistică, conform unui proiect supus dezbaterii publice, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 6 în vederea înfiinţării unei societăţi cu răspundere limitată, cu capital integral public, în scopul realizării de microproiectare urbană şi peisagistică.

„La nivelul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti se doreşte realizarea şi implementarea unor proceduri standardizate în cadrul lucrărilor de amenajare a spaţiului public de mici dimensiuni care să asigure timpi reduşi de proiectare şi implementare şi în acelaşi timp să permită administraţiei un control ridicat asupra calităţii soluţiilor propuse”, se arată în referatul de aprobare.

Prin înfiinţarea unui SRL, se explică în document, va fi posibilă crearea, organizarea şi menţinerea la zi a unei baze de date centralizate cu studiile şi proiectele întocmite pentru spaţii publice de mici dimensiuni ce va putea fi folosită la analizarea situaţiei din teren şi la stabilirea investiţiilor viitoare.

Alte avantaje invocate sunt: crearea unui colectiv multidisciplinar care să verifice dacă proiectele propuse asigură „o coerenţă de imagine şi spaţialitate” a ţesutului urban; asigurarea unei „celerităţi ridicate” în comunicarea dintre factorii decizionali din administraţia publică şi proiectanţi; coordonarea şi realizarea de ghiduri, direcţii, modele, tipologii de amenajări şi peisaje care să uşureze procesul de proiectare.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti4 ore in urma

Colonel in Armata Romana, admirator al extremismului rus, premiat de PSD cu un spatiu tocmai in sediul Politiei Locale din Sector 1

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare...

Bani4 ore in urma

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Facturi uriase in Bucuresti

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece...

Sanatate4 ore in urma

Viceprimarul Bucurestiului anunta ca primaria vinde cabinete medicale la licitatie

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu. „Prima licitaţie publică deschisă...

Bucuresti4 ore in urma

Interlopul bucurestean care a batut o femeie in direct pe facebook s-a trezit cu mascatii in casa

Polițiștii bucureșteni au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat cercetat într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod...

Bucuresti21 de ore in urma

Peste 640 de blocuri afectate: Termoenergetica anunta lucrari masive in Bucuresti, in prag de iarna

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, începând de luni, se desfaşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din...

Bani23 de ore in urma

Primarul Nicușor Dan: Arena Națională a adus la bugetul local în ultimele nouă luni mai multi bani decat in doi ani cu Firea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că Arena Națională a adus 5 milioane de lei la bugetul...

Reclama

La mare cautare