Connect with us

Politica

Liderul USR Bucuresti face un pas in spate dupa ce a fost declarat colaborator al fostei Securitati

Publicat

on

USR a transmis, miercuri, ca Roxana Wring nu mai face parte din partid, deoarece statutul nu accepta fosti colaboratori ai Securitatii. Aceasta si-a dat demisia la solicitarea liderului USR Dan Barna. Totodata, Roxana Wring si-a pierdut si mandatul de consilier general. CNSAS a anuntat miercuri ca va cere instantei sa stabileasca daca Roxana Wring a colaborat cu Securitatea.
„Anunt de presa: Roxana Wring nu mai este de astazi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor si nu accepta fosti colaboratori ai Securitatii. La inscrierea in partid si candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declaratie pe proprie raspundere in care a sustinut ca nu a colaborat cu Securitatea sub nicio forma. Rezultatele verificarii CNSAS nu au fost pana in prezent comunicate conducerii USR. Astazi, presedintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea si-a depus-o, astfel incat sa nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. In partid, Roxana Wring si-a dat demisia in urma cu aproximativ o luna de zile de la conducerea USR Bucuresti si din Biroul Municipal”, a transmis, miercuri, USR, intr-un comunicat de presa.
CNSAS va cere instantei sa stabileasca daca Roxana Wring a colaborat cu Securitatea

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va transmite Curtii de Apel Bucuresti o actiune astfel incat instanta sa stabileasca daca Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securitatii, au precizat, pentru Mediafax, surse oficiale.
„Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeteni, consilierii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, consilierii locali) – 1 persoana”, se arata intr-un comunicat de marti al Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).
Potrivit unor surse oficiale, persoana in cauza este Roxana Wring, consilier al Consiliului Municipiului Bucuresti (CGMB).
Dupa ce CNSAS depune actiunea in instanta, va fi stabilit termen de judecata, iar ulterior magistratii vor decide, pe baza probatoriului, daca Wring a fost sau nu colaborator al Securitatii.
Roxana Wring a demisionat, in luna septembrie, de la conducerea USR Bucuresti.

Reactia Roxanei Wring la decizia CNSAS

Roxana Wring spune ca a aflat neoficial despre demersul CNSAS si ca ea era cea urmarita de Securitate, lucru de care si-a dat seama vazindu-si dosarul de urmarire de la CNSAS.

Advertisement

”CNSAS a cerut instantei sa constate ca as fi colaborat cu Securitatea. Pentru mine este un soc. Nu am fost informata despre acest lucru. Nu am fost invitata vreodata sa dau vreo explicatie sau vreo clarificare. Am aflat neoficial despre asta si pur si simplu nu imi dau seama care este motivatia acestei decizii”, scrie Wring pe Facebook.
Ea vorbeste despre faptul ca s-a angajat la ONT la 22 de ani, despre plecarea sa din Romania, la varsta de 25 de ani, incepand cu modul in care a plecat, si despre reintoarcere si activitatile desasurate si spuen ca ea a fost cea urmarita de Securitate.
”Am plecat din Romania in 1980, la varsta de 25 de ani. Imediat dupa terminarea facultatii, la varsta de 22 de ani, m-am angajat la ONT. Am lucrat acolo doi ani, intre septembrie 1977 si noiembrie 1979. Am intocmit raportari si procese verbale pe care, la varsta respectiva, le-am considerat a fi parte din birocratia stufoasa si inutila a serviciului. Nu am semnat niciodata nimic in fata unui ofiter al Securitatii, despre care sa stiu ca ocupa o astfel de functie. Banuiam ca directorul ONT are legaturi cu Securitatea, dar niciodata nu am avut o certitudine in acest sens. In 1979 m-am casatorit cu un cetatean britanic si am solicitat acordul pentru a ma stabili impreuna cu el in strainatate. Dupa solicitari repetate, dupa ce mi s-a interzis sa mai ghidez grupuri de turisti, dupa ce am fost nevoita sa demisionez de la ONT, dupa o respingere nemotivata din partea statului si dupa un an de nopti nedormite, am primit acceptul de a parasi Romania. Probabil ca nu as fi primit acest accept daca nu traversam epoca in care Nicolae Ceausescu incerca sa mai pastreze aparentele in fata cancelariilor occidentale„ povesteste Wring.
”Certitudinea ca Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum cateva luni cand mi-am vazut dosarul de urmarire la CNSAS. Dosar serios, in doua volume. Insa am fost surprinsa sa vad ca am si dosar de retea. Tind sa cred acum, dupa tot ce am trait si am vazut, ca era o practica a Securitatii de a-si da girul si de a-i ”incadra” birocratic pe toti cei care lucrau in ONT, probabil in special cei care lucrau cu turisti straini. Dosarul l-am cerut in vara acestui an, tocmai pentru ca aparusera acuzatii pe care le consideram aberante si pe care am vrut sa le demontez. Nu am avut timp sa consult dosarele in detaliu. Doar am vazut ca am dosar de urmarire si dosar de retea. Le-am cerut pe ambele in format electronic. Nu le-am primit nici pana in ziua de astazi. Am aflat ca am sanse sa le primesc spre finalul anului sau inceputul celui viitor. Deci dupa ce incepe procesul in instanta”, scrie Roxana Wring.
Ea spune ca a revenit in tara in 2009 pentru a ajuta, ca si-a dedicat activitatea patrimoniului bucurestean si urbanismului, s-a numarat printre fondatorii USR si a intrat in Consiliul General cu dorinta de a schimba lucrurile din interior. Si de a le schimba in bine.
”Mi-am atras multe antipatii din partea politicienilor care au vazut ca in CGMB nu mai functioneaza ”cooperativa” care era pana in 2016. Mi-am atras antipatii si din partea rechinilor imobiliari care au vazut ca nu votez PUZ-urile nesimtite. Am venit cu idei si proiecte pentru Bucuresti pentru ca eu cred in potentialul acestui oras.
Nu as fi facut nimic din toate acestea daca nu as fi avut constiinta curata. In anul al treilea de facultate mi s-a propus sa intru in PCR. Eram o studenta cu rezultate bune si mi s-a sugerat ca, daca vreau o cariera academica, ar fi bine sa depun o cerere de intrare in partid. Am refuzat. Am fost urmarita de Securitate inca inainte sa lucrez la ONT. La terminarea facultatii am dat concurs sa lucrez ca ghid pentru ca era singura sansa de a fi in contact cu lumea occidentala. Era pentru mine o gura de oxigen, o fereastra spre normalitatea la care nu puteam spera macar in Romania. Am fost urmarita de Securitate si cand lucram la ONT si mai ales dupa ce am plecat din Romania”, mai sustine Roxana Wring.

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat

on

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Advertisement


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Advertisement


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Advertisement
Continue Reading

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat

on

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Advertisement
Continue Reading

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat

on

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro