Intra in contact cu noi

Stirile Zilei

ISU desfasoara controale fara precedent pe Aeroportul Otopeni dupa incendiul din aceasta dimineata

Publicat cu

pe

Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins, iar pompierii vor demara o anchetă pentru a vedea dacă au fost respectate normele de prevenire a incendiilor la localul unde a izbucnit focul, dar şi dacă reprezentanţii aeroportului au aplicat toate procedurile necesare. Martorii au afirmat că nu au fost deloc informaţi despre ce se întâmplă şi ce trebuie să facă, iar evacuarea pasagerilor din zona afectată s-a făcut doar după sosirea pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a anunţat, duminică, ichidarea incendiului de la Aeroportul Otopeni, potrivit News.ro.

Incendiul a izbucnit imediat după ora 7.00, la un fast-food din terminalul Plecări, fiind trimise mai multe echipaje la faţa locului.

Reclama

”Faptul că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum pe tubulatură, dar şi în incinta restaurantului şi ulterior în celelalte spaţii de trecere, pe coridoare şi în zona de aşteptare, aceasta a fost cea mai mare problemă”, a declarat daniel Vasile.

Potrivit acestuia, fumul degajat a dus la evacuarea persoanelor care se aflau în interior, către o zonă sigură.

”Într-o fază incipientă, această coordonare a fost realizată de către reprezentanţii aeroportului, ulterior la faţa locului au ajuns pompierii şi sau constituit echipe de căutare salvare. Este o etapă a procedurii de evacuare şi aceasta a fost realizată împreună cu ceilalţi participanţi înţelegem ca o fost echipe mixte din care au făcut parte inclusiv poliţişti şi reprezentanţii aeroportului”, a mai precizat Daniel Vasile.

Reclama

Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că pentru un astfel de obiectiv este obligatoriu să existe un sistem de detecţie incendiu, semnalizare şi stingere.

”În cazul de faţă, avem de-a face cu o informare, o detecţie a incendiului şi ulterior o informare a persoanelor care se aflau în terminal prin sistem vocal de către reprezentanţii aeroportului. Nu ştim dacă au fost mesaje pre-înregistrate, dar ştim cu siguranţă că au fost mesaje vocale transmise pentru a se indica exact locaţia către care să se facă evacuarea. Este normal să existe un sistem de avertizare a populaţiei prin intermediul mesajelor vocale, ar fi foarte bine să verificăm noi acest lucru în perioada imediat următoare şi să vă spunem exact ce tip de mesaj a fost transmis”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Întrebat despre fatul că pasagerii susţin că a lipsit personalul aeroportului, iar procedurile de evacuare au început abia la sosirea pompierilor, Daniel Vasile a precizat: ”Aş vrea să vă spun că aici desfăşurăm frecvent exerciţii şi recunoaşteri. Zona aeroportului este foarte cunoscută pentru noi şi am identificat foarte repede acel spaţiu, evident că şi experienţa noastră este superioară şi înţelegem mai bine cum ar trebui realizate aceste etape, dar vă pot spune că această etapă a fost desfăşurată şi premergător sosiri noastre de către reprezentanţii aeroportului”.

Reclama

Daniel Vasile a precizat că incendiul în sine nu a pus deloc probleme: ”Analizând strict modul de manifestare, este un incendiu normal, cotidian, un incendiu pe care-l întâlnim frecvent la restaurante pentru că este vorba de grăsimea care se depune pe tubulatură şi se dezvoltă incendiu la cea mai mică aprindere. Incendiul în sine nu a avut o manifestare deosebită şi nu a fost un incendiu neobişnuit, însă faptul că se manifesta într-o zonă cu populaţie foarte multă, cu pasageri şi într-un obiectiv de asemenea importanţă, da, a făcut ca şi concentrarea de resurse trimise la faţa locului să fie una semnificativă”, a mai afirmat reprezentantul ISU Bucureşti.

Potrivit acestuia, Aeroportul Otopeni are autorizaţie din partea ISU, pentru mai multe clădiri, inclusiv pentru cea în care s-a manifestat incendiul.

ISU va verifica în perioada următoare dacă au fost respectate normele de prevenire a incendiului la restaurantul unde a izbicnit incendiul, dar şi dacă aeroportul a respectat toate procedurile.

Reclama

Mai mulţi martori au afirmat, pe reţelele de socializare, că u a existat ncio informare din partea aeroportului, prin mesaje de avertizare, iar evacuarea populaţiei din zona afectată a nceput abia după sosirea pompierilor.

Stirile Zilei

Au inceput forajele in zona parcului Cismigiu pentru noua magistrala de metrou M5

Publicat cu

pe

Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini cu începerea forajelor pentru studiul geotehnic necesar construirii secțiunii Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 de metrou. Din imaginile realizate în zona parcului Cișmigiu rezultă că forajele vor fi executate de firma Geostud.

„Fără zgomot nu există muzică, fără foraj nu există metrou”, se arată pe panoul de informare cu privire la începerea forajelor, care au o durată estimată de șase luni, conform Economica.net.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat în octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L. pentru aproape 40 de milioane de lei.

Potrivit prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică, proiectarea se va încheia la sfârșitul anului 2023.

Continua sa citesti

Stirile Zilei

Nicușor Dan: O „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani

Publicat cu

pe

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat, marți seara, la Digi24, că o „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani și a apreciat că februarie a fost cea mai bună lună de funcționare a termiei din ultimii ani.

„Eu cred că luna februarie, care a fost cea mai friguroasă din iarna care a trecut, a fost cea mai bună funcționare de termie din ultimii ani. (…) Luna aceasta de februarie am avut zile întregi cu funcționare sută la sută. Înseamnă că eforturile noastre au dat roade. (…) O funcționare acceptabilă pentru oameni va fi în 2-3 ani”, a afirmat Nicușor Dan.

Primarul general a precizat că sistemul centralizate de termoficare deservește 550 de mii de apartamente, cam jumătate din București. „Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550 de mii de apartamente să treacă pe centrale cu gaz”, a menționat edilul.

Acesta a mai spus că centralele de apartament vor fi interzise la un moment dat.

Nicușor Dan a mai declarat că marți seara 95% dintre locuitori au apă caldă, față de 50% în urmă cu o zi, după ce au fost remediate mai multe avarii și ținând cont de faptul că unele CET-uri au intrat în revizie.

„CET-urile sunt la Ministerul Economiei. Noi, dacă am fi avut aceste CET-uri, revizia n-ar fi durat o lună și jumătate, ar fi durat câteva zile. Tehnologia e din anii 70 și e nevoie să se facă aceste revizii”, a spus primarul general.

Continua sa citesti

Stirile Zilei

Destinația anului în România este Mamaia

Publicat cu

pe

Mamaia a câștigat premiul pentru cea mai bună stațiune turistică în cadrul competiției Destinația Anului 2023, gală care s-a desfășurat săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iași.

Stațiunea din Constanța a obținut un punctaj de 66,66%. Pe locul doi s-a clasat stațiunea Călimănești, iar pe locul al treilea – Ocnele Mari.

Totodată, Municipiul Constanța a fost nominalizată la categoria “Orașe care inspiră”, alături de Oradea, Brașov, Iași, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.

Reclama

„Ne bucurăm să primim distincția de Destinația Anului, mai ales în contextul în care activitatea turistică a stațiunii Mamaia se desfășoară de peste 100 de ani. Din dorința de a dezvolta și păstra în același timp frumusețea stațiunii, Municipalitatea Constanța alături de Ministerul Mediului implementează două planuri urbanistice zonale. Acestea vor surprinde imaginea de ansamblu a stațiunii Mamaia pe următorii 20-30 de ani pentru a spori zona de entertainment, care se întinde pe o suprafață de 6 kilometri de plajă, pentru un nou val de turiști”, declară George Măndilă, Președinte OMD Mamaia-Constanța.

Mamaia este anual locul de vacanță pentru sute de mii de turiști români, dar și străini din toata lumea. Nisipul fin, apa cristalină și diversitatea locurilor de divertisment au transformat stațiunea într-unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din estul Europei. 

Și infrastructura hotelieră s-a dezvoltat în ultimii 10 ani, fiind la standarde internaționale, cu multe hoteluri noi, la o distanță mică de plaja, dar și restaurante pentru gusturi dintre cele mai rafinate.

De asemenea, mulți turiști aleg Mamaia pentru viața de noapte animată, în localuri extravagante, în stațiune organizându-se și numeroase festivaluri de muzică pentru tineri, precum Sunwaves.

Reclama

În ultimii doi ani, investițiile publice și private în stațiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanțat din fonduri europene, de modernizare și conservare a stațiunilor de pe litoralul românesc.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei21 de ore in urma

Au inceput forajele in zona parcului Cismigiu pentru noua magistrala de metrou M5

Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini cu începerea forajelor pentru studiul geotehnic necesar construirii secțiunii Eroilor – Piața Iancului...

Bucuresti21 de ore in urma

Statele Unite ale Americii deschid la București o Unitate de Investigaţii Criminale Transfrontaliere: Va monitoriza toata Europa de sud-est

Guvernul a supus aprobării un memorandum pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale...

Politica2 zile in urma

Ciucu, mesaj pentru Nicușor Dan: Aveți ceva personal cu mine, mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul când eram preşedintele PNL Bucureşti?

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a lansat miercuri, pe Facebook, la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, cele mai apăsate critici pe care le-a...

Politica3 zile in urma

Cel mai înalt for academic a eliminat orice suspiciune: Ministrul Bode nu a plagiat!

După ce mai multe luni la rând am văzut pe toate canalele linșaje la adresa ministrului Bode, astăzi cel mai...

Sectorul 63 zile in urma

Primarul Ciprian Ciucu: finanțare de 82 de milioane pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu anunță obținerea unei finanțări din fonduri europene în valoare de aproape 82 de milioane de lei pentru...

Sectorul 43 zile in urma

Pericol public: 139 de vehicule agabaritice oprite sa intre in Pasajul Unirii doar în acest an

Apel public la respectarea regulilor de circulație din zona Pasajului Unirii! 139 de vehicule agabaritice au fost oprite doar în...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: