Connect with us

Politica

Interviu cu Stefan Florescu, independentul de la Sectorul 6: Candidez pentru că de ani de zile, Sectorul 6 a fost lăsat de izbeliște!

Publicat

on

In apropierea finalului campaniei electorale, candidatul independent la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu, a acordat un interviu publicatiei stiripesurse.ro, în care a vorbit atat despre solutii pe care le propune dupa castigarea alegerilor, act si despre modul in care a decurs campania.
1. Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?
Ștefan Florescu: Nu m-a influențat nimic, ci m-a determinat. Lucrând în echipa Sectorului 4, una cu rezultate în peisajul administrativ al ultimilor 8 ani, am deprins exercițiu și experiența necesară. Totodată, s-a creat un fel de ambiție profesională, care mă motivează să demonstrez că și în Sectorul 6 se poate progresa administrativ, important este să se dorească acest lucru. Iar eu îmi doresc! Candidez pentru că de ani de zile, Sectorul 6 a fost lăsat de izbeliște de către fostele administrații, care nu s-au implicat deloc în dezvoltarea acestui spațiu în care m-am născut, trăiesc și îmi cresc cele 3 fetițe. În lipsa unor minime investiții, pe care cei care s-au perindat pe la conducerea Primăriei nu s-au învrednicit să le realizeze, Sectorul 6 a ajuns codaș între Sectoarele Capitalei: străzile și piețele sunt mizerabile, gropi pândesc la tot pasul, blocurile sunt nereabilitate, locurile de parcare sunt insuficiente, școlile și grădinițele nu au fost modernizate, nu sunt adoptate măsuri în sprijinul categoriilor sociale defavorizate, parcurile, locurile de joacă și cele de relaxare dintre blocuri sunt în paragină, cetăţenii nu se simt în siguranţă pe stradă. Aceasta este realitatea în prezent.
2.Ce veți face în prima zi ca primar?
Ștefan Florescu: Ordine în activitatea primăriei.
 
3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?
Ștefan Florescu: Seriozitatea, determinarea, experiența administrativă, capacitatea organizatorică onestitatea, dragostea de oameni.
4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.
 
Ștefan Florescu: Locurile din parcările de reședință sunt insuficiente, raportat la numărul de autovehicule înmatriculate. Am realizat o inventariere a acestora și după 5 iunie 2016 vom trece la retrasarea locurilor și la o alocare responsabilă, prin intermediul unui sistem electronic. Acesta va presupune emiterea unor carduri care să conțină informații despre locație și despre cel care are încheiat acord pentru închirierea domeniului public în acest sens. Voi colabora cu Primăria Capitalei pentru reamenajarea parcărilor de pe bulevarde, iar, prin consultări publice cu cetățenii, vom identifica locații pentru amplasarea unor parcări supraterane, în locațiile cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare.
 
5.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați
 
Ștefan Florescu: Având în vedere delăsarea şi lipsa de implicare a primarilor care au condus de-a lungul timpului Sectorul 6, toate problemele sunt grave. Sectorul 6 arată ca un maidan, plin de deşeuri, gropi, cu străzi şi blocuri nereabilitate. Stând de ani de zile între oameni, le-am ascultat păsurile şi trebuie să vă spun că cel mai des mi s-au plâns de faptul că Sectorul 6 a ajuns să arate ca un maidan, plin de deşeuri şi fără amenajări impuse de minimum de civism, cu o infrastructură prăbuşită, cu blocuri nereabilitate, fără spaţii verzi şi locuri de parcare. Consider prioritar să facem curăţenie şi să reuşim ca, prin investiţii realizate strict în interesul cetăţenilor, gospodărindu-ne onest şi eficient, să conferim Sectorului 6 aspectul salubru şi civilizat pe care îl merită. De atâta amar de vreme, zeci de ani, în Sectorul 6 nu s-a făcut nimic. Vă vorbeam anterior despre reabilitarea termică a blocurilor, despre necesitatea unei salubrizări eficiente, a reamenajării pieţelor, a spaţiilor verzi, parcurilor şi locurilor de joacă, despre adoptarea unor măsuri de protecţie socială, a asfaltării  străzilor şi a amenajării de locuri de parcare. Însă, eu consider ca fiind prioritară investiţia în educaţie, adică, în viitor: reabilitarea şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ, a grădiniţelor, creşelor şi a curţilor acestora. Amenajarea unor terenuri de sport, asigurarea unei alimentaţii corecte pentru micuţii noştri, reînfiinţarea cabinetelor medicale din şcoli, introducerea în programă a unor ore extrem de utile, precum cele de şah şi de ştiinţele naturii desfăşurate în aer liber, la Grădina Botanică, iată doar câteva dintre lucrurile pe care sunt decis să le pun în practică în cel mai scurt timp. De asemenea, pentru a garanta accesul la educaţie, am gândit un proiect prin intermediul căruia Consiliul Local Sector 6 să poată subvenţiona taxa lunară pentru şcolarizarea în grădiniţe în cazul copiilor provenind din familiile defavorizate. Totodată, îmi doresc creşterea cuantumului burselor şcolare, cât şi introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice care pregătesc elevi care obţin performanţe deosebite la olimpiade şi concursuri. Da, categoric, investiţia în viitorul copiilor noştri este cea mai importantă. Iar, în paralel, avem datoria de a le oferi un spaţiu salubru şi civilizat în care micuţii să se poată relaxa în aer liber, cu parcuri, locuri de joacă şi spaţii de agrement. Mai gândesc la implicarea micuţilor noştri în activităţi socio–educative generate prin Centrul Cultural Sector 6, cât şi facilitarea accesului la lectură, prin parteneriate cu bibliotecile de pe raza Sectorului 6. Să nu uităm şi de componenta de divertisment, astfel încât îmi doresc organizarea în fiecare sfârşit de săptămână a unor evenimente pe scenele pe care le vom amplasa în cele 2 parcuri, Drumul Taberei şi Crângaşi, dar şi în grădinile de cartier şi în locurile de joacă dintre blocuri.
6.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)
Ștefan Florescu: Nu am un model de primar. Fiecare comunitate are specificitățile sale și deciziile administrative diferă de la caz la caz. La fel și realizările sau lipsa acestora. Un primar bun este cel care empatizează cu oamenii, mergând până la a se pune în locul acestora. Atunci va știe exact ceea ce trebuie făcut pentru dezvoltarea comunității și sprijinirea membrilor ei.
7. Vă este frică de DNA?
Ștefan Florescu: Nu mă tem decât de Dumnezeu. De DNA trebuie să se teamă infractorii, cei împotriva cărora sunt instrumentate dosare. Culmea, unii dintre ei mai au ipocrizia de a candida la alegerile locale din iunie 2016! Eu sunt un om integru, cu respect faţă de tot ceea ce înseamnă litera Legii. Sunt un om onest, nu am avut şi nu am probleme penale, nu fac obiectul niciunui dosar de urmărire. Îmi trăiesc fiecare zi respectând căile bine plăcute lui Dumnezeu şi oamenilor şi nu am de gând să mă schimb! Iar în acest spirit îmi educ şi copiii.
9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.
Ștefan Florescu: Lipsa de fair-play a contracandidaților care practică o campanie murdară, lansând în spațiul public tot felul de atacuri total nefondate împotriva mea, mergând până la limita încălcării legislației electorale.

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat

on

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Advertisement


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Advertisement


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Advertisement
Continue Reading

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat

on

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Advertisement
Continue Reading

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat

on

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro