Asocierea formată din Straco Grup SRL, Comnord SA şi Specialist Consulting SRL va construi pasajul suprateran pe DJ 602 (Centura Bucureşti – Domneşti) într-un contract în valoare de 91,55 milioane de lei, informează, vineri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
‘În urma reevaluării ofertelor depuse în cadrul procedurii de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti’, urmare a deciziei CNSC, nr.2158/C2/2209, 2224 din 16.12.2015 şi aplicării criteriului de atribuire, respectiv preţul cel mai scăzut, a fost desemnată câştigătoare Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consulting SRL, cu preţul de 91.552.381, 90 lei’, precizează un comunicat al companiei de drumuri.
Asocierea a fost desemnată câştigătoare din prima fază a licitaţiei (în octombrie 2015 – n.r.) însă, în urma contestaţiilor, această licitaţie a intrat în procedura de reevaluare.
Şi de această dată se pot depune contestaţii în termen de 10 zile calendaristice, anunta Agerpres.
‘Precizăm că realizarea obiectivului va facilita accesul agenţilor economici şi al populaţiei din cartierele rezidenţiale din zonă, va fluidiza traficul pe Centura rutieră a Municipiului Bucureşti care preia volumul mare de trafic preponderent greu ce o tranzitează şi traficul generat de dezvoltarea periurbană a Capitalei degrevându-se astfel străzile din interiorul municipiului. Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia CF se va mari capacitatea de trafic şi siguranţa circulaţiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m’, arăta CNADNR în octombrie 2015.

<