Inca un proiect de succes marca Firea: Testarea bucurestenilor pentru coronavirus se amana pe termen nelimitat

Primarul general Gabriela Firea a declarat la Digi24 că nu mai vrea să avanseze un termen pentru testarea bucureștenilor și că vrea să fie precaută în a da astfel de informații, întrucât situațiile depinde mai multe instituții și persoane.

<

Ea a spus că La Institutul Matei Balș au ajuns o parte din testele comandate.

„Ale noastre încă nu, cu siguranță vor sosi, am făcut contract cu companii din Austria și Belgia.

Sunt teste certificate după toate normativele europene.

Ne-am dorit să facem și această testare la București pentru că e poarta de intrare în țară, zilnic vin sute de români care au lucrat sau învață în străinătate, nu s-a oprit acest val de români care se întorc, românii au dreptul să se întoarcă, iar noi trebuie să luăm măsuri.

Legat de primele teste, nu aș vrea să spun ziua, vreau să fiu puțin mai precaută în a da astfel de informații, când depindem de mai multe instituții sau persoane. Nu mai ține totul de mine si echipa, nu mai pot avansa termene.

După lipsa de sprijin de săptămâna trecută a trebuit să ne reorganizăm în interiorul grupului de suport.

E dificultate în a achiziționa aceste teste, toate marile orașe din lume fac astfel de comenzi, deja e presiune pe companiile medicale. Noi vrem să le avem pe cele mai bune, care să fie certificate, nu vrem sa fim păcăliți sau să ne spună medicii că nu sunt profesionale”, a spus Gabriela Firea.