Inca un proiect de succes! Gabriela Firea anunta oficial amanarea testarii bucurestenilor pentru coronavirus. Trebuia sa inceapa de 3 zile

0
170

Testarea celor 10.500 de bucureșteni va începe cu o întârziere de câteva zile, deoarece testele comandate încă nu au ajuns, a declarat primarul Gabriela Firea pentru HotNews.ro. În acest moment se lucrează la lista de persoane care vor fi testate, a mai spus primarul general.

<

”Având în vedere opoziția unor decidenți la adresa proiectului nostru din București inițiat de Institutul Matei Balș, și susținut logistic de Primăria Capitalei și primăriile de sector, suntem în perioada de reorganizare în interiorul grupului de inițiativa și suport. Am comandat testele. Din păcate, ajung în țară mai târziu decât am crezut pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Dar, cu siguranță vor veni în câteva zile : atât cele de anticorpi, cât și cele de antigeni. Este pregătit personalul, se lucrează la eșantion, la lista de persoane care vor fi testate și vom comunica la final rezultatul”, a declarat Gabriela Firea pentru HotNews.ro.

Proiectul este derulat de Institutul Matei Bals – inițiator și coordonator, Institutul pentru Sănătate publică – stabilirea eșantionului reprezentativ pentru screening, Primăria Capitalei și sectoarele – suport logistic : achiziție teste, cadre medicale, mașini, combustibil etc.

Institutul Național de Statistică s-a retras din proiect.

Inițial, primarul Gabriela Firea a anunțat că testarea bucureștenilor va începe pe 30 martie.