Inca un mall in Bucuresti? Halele Malaxa din Sectorul 3 sunt gata de transformare!

0
1519

Societatea Administrare Active Sector 3, la care Primăria Sectorului 3 este acţionar majoritar, vrea să concensioneze jumătate din Hala Malaxa timp de 50 de ani pentru un preţ de minim 6 mil. euro. Dacă îşi găseşte un partener, autoritatea publică va recupera circa 80% din preţul plătit la preluarea proprietăţii.

<

Primăria a lansat procedura de selecţia a unui partener care să dezvolte un proiect imobiliar comercial pe jumătate din Hala Malaxa, înscrisă în patrimoniul cultural. Preţul de pornire pentru care primăria este dispusă să concesioneze proiectul este de 174 euro/mp, anunta capital.ro.
După câţiva ani de aşteptare, Primăria Sectorului 3 a obţinut în luna februarie a acestui an aviz pentru punerea în siguranţă a clădirii monument Hala Laminor sau Malaxa. Acest aviz permite obţinerea Planului Urbanistic Zona şi autorizaţia de construire în regim de urgenţă.
În 2014, Primăria Sectorului 3 a cumpărat un grup de trei terenuri de pe fosta platformă industrială Republica, cu o suprafaţă totală de circa 13 hectare, pe care se află şi Hala Malaxa (68.000 mp), înscrisă în patrimoniul cultural. Pentru aceste active, autoritatea locală a plătit circa 7,5 mil. euro. Primarul Robert Negoiţă a anunţat că vrea să construiască aici un parc ştiinţific în colaborare cu principalele universităţi din Bucureşti. Pentru finanţarea acestui obiectiv, primăria vrea să acceseze fonduri europene.
Mai exact, jumătate din hală va fi transformată în centru comercial, de către un partener privat, iar cealaltă jumătate într-o zonă de agrement (cultură, sport, parc ştiinţific, recreere, educaţie, cercetare şi administraţie), potrivit unui anunţ al Primăriei Sector 3.
Hala Laminor a fost proiectată de Horia Creangă pentru uzinele Malaxa.