Unul dintre cei mai vocali, dar si bogati PSD-isti, Codrin Ştefănescu castigă o avere dintr-o tranzactie surpriză cu primaria Capitalei, care acum este condusă de PSD-ista Gabriela Firea. Primăria Capitalei face exproprieri pentru a construi un drum ce va lega Bucureștiul de şoseaua de centură. Politicianul Codrin Stefanescu se poate felicita deoarece va primi de cel puţin patru ori valoarea investiţiei in terenul pe care primaria il expropriază, cu toate că terenul a fost cumpărat în plin boom imobiliar şi a fost expropriat în plină criză imobiliară.
Pentru a putea extinde bulevardul Timişoara până la centura de Vest a Bucureştiului, Primăria a cumpărat peste 90 de hectare de teren de la proprietari. Viitoarea şosea va trece şi pe pământul lui Codrin Ştefănescu, care are, împreună cu un asociat, trei hectare în acea zonă.
Terenul politicianului se află între Bulevardul Timişoara şi Prelungirea Ghencea. În schimbul acestuia, Primăria Capitalei plăteşte 22 de milioane de lei, anunta Digi24.ro.
Secretarul general adjunct al PSD câştigă în urma exproprierii de patru ori mai mulţi bani decât a investit când a cumpărat terenul. Primăria plăteşte între 110 şi 172 de euro pe metru pătrat in plina criză imobiliară. Codrin Ștefănescu spune că nu a fost o afacere intenţionată. A luat pământul cu mulţi ani în urmă, când primăria nu avea planuri în zonă, adică în prim boom imobiliar cu 40 de euro!

„L-am cumpărat în 2007-2008, nu mai țin minte exact. Nu știu dacă am dat mai mult de 40 de euro pe metru pătrat”, susține Ștefănescu.

Primarul general al Capitalei spunea in 2013 că despăgubirile au fost stabilite în funcţie de preţul pieţei. „Nu ştiu cât costă. Este grila notarilor. În orice caz, nu este la nivel de mii de euro”, spune Sorin Oprescu.
Analiştii imobiliari spun că preţul zonei este mult mai mic decât cel oferit de primărie.

<

„Conform anunţurilor , cele mai ieftine terenuri în Prelungirea Ghencea au un preţ de 35 de euro pe metru pătrat, pentru ca preţul să urce până undeva spre 100 de euro pe metru pătrat”, afirmă Daniel Crainic, specialist imobiliar.

Terenul de 31.793 mp pe care Codrin Stefanescu il detine impreuna cu Mihaela Mihai, la adresa Prelungirea Ghencea 402-412, si care va fi expropiat este, de fapt, un maidan pe care nu a fost niciodata construit nimic. Valoarea exproprierilor a fost intocmita de firma Gevalcad, prin evaluatorul Geta Stela Georgescu, care recunoaste in raportul aprobat de Consiliul General ca preturile au fost stabilite consultand ofertele de vanzare din zona… postate pe Internet.

Transparenta face diferenta