Acasă Stiri Bucuresti actualitate Important: Romanii care se intorc in tara nu mai trebuie sa completeze...

Important: Romanii care se intorc in tara nu mai trebuie sa completeze declaratia epidemiologica ci doar formularul online

71

Cetatenii care intra in Romania incepand de luni nu vor mai fi nevoiti sa completeze declaratia epidemiologica, verificata pana acum la punctele de trecere a frontierei, intrucat toate datele se regasesc in formularul digital de intrare in Romania, a precizat sambata Guvernul.

Conform sursei citate, formularul digital de intrare in Romania (PLF) va intra in vigoare de luni si va putea fi completat electronic in aplicatia https://plf.gov.ro incepand de duminica pentru ca toti cetatenii care vin in tara sa aiba suficient timp sa il acceseze.

„Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat. Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerintelor operationale stabilite de autoritatile medicale, nu trebuie tiparit pentru ca in momentul trecerii punctelor de frontiera, la scanarea cartii de identitate/pasaport, va permite afisarea datelor din formular in aplicatia informatica a Politiei de Frontiera”, mai precizeaza Guvernul.

Acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore inainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru ca sistemul informatic este interconectat cu DEPABD si Politia de Frontiera pentru validarea datelor de identitate si Corona-forms, aplicatia unde se regasesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre, arata sursa citata.

Toate persoanele care intra in tara incepand de luni au obligatia de a completa electronic, in termen de 24 de ore, formularul digital de intrare in tara, prin aplicatia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligatii fiind sanctionata cu amenda de la 2.000 la 3.000 lei, au anuntat, sambata, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat, mai mentioneaza sursa citata.

<