Studentii din Capitala vor primi burse de 500 lei pe luna daca vor locui, in gazda, la un cetatean senior, pe care il vor ajuta la cumparaturi si o data pe saptamana il vor insoti la diverse activitati, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, marti, in cadrul sedintei de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
De asemenea vor beneficia de aceste burse studentii care vor preda, de doua ori pe saptamana, cate doua ore, diferite materii, de la limbi straine pana la informatica, unor copii ale caror familii nu au posibilitatea financiara de a le asigura copiilor o pregatire suplimentara.
Initiativa face parte din proiectul „Parteneriat intre generatii”, iar primarul general al Capitalei spune ca va rezolva problema in acelasi timp problema studentilor care nu au loc in camine, dar si a batranilor singuri. Proiectul a fost aprobat de Consiliul General, urmand sa se constituie o comisie care va alege studentii ce vor face parte din program.
Conform Prmarului Capitalei, Gabriela Firea, initiatorul proiectului, solicitarea de a incheia asemenea parteneriate a venit din partea asociatiilor studentesti. In Bucuresti, exista peste 170 de mii de studenti si acestia pot beneficia de ajutor pentru a-si sustine studiile, in schimbul unor prestatii sociale, a explicat Gabriela Firea.
Primarul Capitalei a mai spus ca impactul financiar al programului asupra bugetului Municipalitatii va putea fi cunoscut si prezentat Consiliului General, dupa ce se vor inscrie studentii.
Cei interesati se pot inscrie in program pe site-ul [email protected]

<
Transparenta face diferenta