Din nou probleme majore si aglomeratie infernala in Aeroportul Otopeni, chiar la inceput de an. Sute de oameni asteapta inghesuiti sa isi predea bagajele deoarece banda de transport s-a stricat.
„Acesta e Aeroportul Otopeni in dimineata zilei de 3 ianuarie. Peste 300 de oameni asteapta sa-si predea bagajele, dar banda de transport nu merge de mai bine de o ora.
Angajatii Ryanair cara bagajele de pe banda cu putinele carucioare care se gasesc in incinta. E un haos general!”, informeaza jurnalistul Emilian Isaila pe Facebook.

<
Problemele se tin lant la Otopeni de mai multi ani. Un document al Ministerului Transporturilor, citat de Libertatea, arata lipsa unui personal suficient, existenta unor echipamente vechi si inadecvate, dar si lipsa unei culturi organizationale care sa fie orientata catre pasageri, atat in cazul Aeroportului Henri Coanda, cat si al firmelor care se ocupa de gestionarea bagajelor si pasagerilor.

Toate aceste probleme au dus Otopeniul pe locul 129 din 132 in clasamentul realizat de Air Help, bazat pe datele oficiale de zbor si pe evaluarile pasagerilor.
Ierarhia AirHelp este intocmita in functie de punctualitatea zborurilor (60%) – verificata cu ajutorul datelor oficiale de zbor -, de calitatea serviciilor (20%) si de calitatea spatiilor de shopping si restaurante – in baza evaluarilor facute de pasagerii aeroportului.