Ambuteiaj fara precedent: Blocaj de 43 de km pe Valea Prahovei!

DN 1 s-a transformat joi seară în Drumul Nervilor și a bătut un record: 43 de kilometri măsura coada de mașini la ora 18:00, între Predeal și Breaza. Trei ore le-a luat șoferilor să treacă de blocajul care i-a depășit până și pe polițiști. 42 de agenți au fost trimiși în zonă, dar nu au putut face nimic.

<
Drumul dintre Brașov și București s-a aglomerat încă de dimineață, când turiștii care au petrecut Revelionul la munte au început să plece spre casă. Trenul a fost însă unicul mijloc eficient de transport pe Valea Prahovei. Limita răbdării a fost atinsă după-amiază.
Un șofer a fost gata să cedeze nervos din cauza blocajului depe Drumul Național 1. „127 de kilometri în şase ore şi 57 de minute. Am făcut 106 kilometri în două ore, după care în următorii 20 de kilometri am făcut aproape 5 ore. Este ceva incredibil, aerul nu se mai putea respira, erau copii, femei, unele gravide, care nu mai puteau să stea în maşină”, a povestit șoferul.
Dacă unii și-au pierdut răbdarea, alții au fost foarte calmi, semn că statul cu orele pe drumul de munte a devenit o normalitate pentru ei.
„Eu sunt din Ploiești, sunt obișnuit”, explică un șofer.
Polițiștii au îndrumat șoferii și pe varianta ocolitoare: Drumul Național 1 A, Cheia-Ploiești-București, dar mașinile au fost atât de multe, încât s-au format blocaje și acolo.