Un reportaj Ziare.com arată că turiștii români care vor să plece în Grecia sunt nevoiți să înfrunte timpi foarte mari de așteptare pentru a face testul COVID-19 și, ulterior, pentru a-l primi. G4Media a publicat în exclusivitate numărul de teste care a fost prelucrat în fiecare județ. 

<

Jurnalistii Ziare.com au sunat la mai bine de 20 de spitale de stat, directii de sanatate publica, clinici medicale private si laboratoare, iar raspunsurile nu sunt din cele care sa va ofere vreun pic de bucurie.

Astfel ca, de la spitalele de stat fie ele universitare, judetele sau de boli infectioase mesajul a fost acelasi peste tot: „Noi nu facem teste decat pentru cei internati”. Asa ca acestea le puteti taia linistiti de pe lista.

Epopeea dezamagirii turistului roman care vrea sa plece in Grecia a inceput cu cateva clinici private. Am incercat la Lotus Med din Bucuresti. Din telefon, o voce blanda ne-a anuntat ca „momentan clientul apelat nu poate fi contactat”.

Am luat urmatorul numar. La Sanador, nu ne puteau programa mai devreme de 23-24 iulie, desi le-am spus ca vacanta noastra incepe pe 20 iulie. Testul aici costa 350 de lei.

Testul se poate face, dar….

Pentru ca nu putem sa plecam in vacanta in Grecia fara testul COVID-19 facut, am sunat mai departe. La AMS Laborator Genetic numerele de pe site-ul ministeruluui Sanatatii sunt de la centrala. Sunati si vi se va da un numar privat unde o doamna care face recoltarile este cat se poate de sincera.

„Va pot face programarea vineri, dar luni s-ar putea sa nu mai fie valabila. Noi inca nu avem toate aprobarile de la DSP, asa ca trimitem testele in Germania, de asta dureaza 72 de ore. Daca ne obtinem toate documentele vom lucra si sambata si duminica pentru a ajuta turistii. Testul la noi costa 300 de lei”, ne-a spus reprezentanta laboratorului. Avantajul aici era ca testul venea deja in engleza si nu trebuia sa mai alergam si dupa traducere.

Citește articolul integral pe Ziare.com.