Edilul-şef al Capitalei se laudă că a identificat soluţii pentru a rezolva problema traficului infernal din Bucureşti. Prezentă, vineri seara, la postul Antena 3, Gabriela Firea a declarat că „avem mai multe măsuri care merg împreună pentru degajarea aglomeraţiei din Capitală”. Printre măsurile anunţate de Firea se regăsesc construirea de parcări la intrarea în Bucureşti, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecţiile din Capitală şi aplicarea sistemului de benzi unice, anunta Capital.ro.

<

„Avem în vedere construirea de parcări la intrarea în Bucureşti, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecţiile din Capitală, aproape 500 şi nu aproape 100 cât este acum proiectul pilot, total nesatisfăcător. Managementul inteligent al traficului va fi luat de la zero, pentru că ce se întâmplă acum nu este un management inteligent al traficului, şi nu putem să vorbim despre principii de smart city câtă vreme nu sunt introduse în această reţea smart toate intersecţiile din Capitală”, a spus Gabriela Firea. conform Agerpres.

Ea a adăugat că sunt 29 de trasee pretabile pentru un sistem de bandă unică pentru RATB, urmând ca în luna iunie să demareze un astfel de proiect pilot pe traseul ce leagă nordul Capitalei de Piaţa Romană.
Edilul-şef a spus că în cursul acestei zile a mers cu un autobuz RATB pe acest traseu, pentru a demonstra că se poate merge în condiţii bune şi cu acest mijloc de transport.

„Sunt absolut convinsă că după implementarea sistemului de bandă unică în întreaga Capitală, nu doar acest proiect pilot care va demara la mijlocul lunii iunie, din ce în ce mai mulţi bucureşteni vor renunţa măcar câteva zile pe săptămână la autoturismul personal şi vor urca în autobuzele RATB pentru a folosi banda unică implementată în Capitală, aşa cum se întâmplă în marile oraşe europene”, a spus Firea.

Cât priveşte beneficiile sistemului de benzi unice, ea a spus că implementarea acestora va conduce la reducerea poluării, a traficului şi a timpului de aşteptare şi de călătorie pentru cetăţeni, dar a precizat că acest lucru se va putea realiza numai prin asigurarea disciplinei în trafic de către instituţiile abilitate şi cu sprijinul şoferilor.

Transparenta face diferenta