Gabriela Firea a avut o iesire nervoasa, marti, la Antena 3, impotriva Arhiepiscopiei Romano-Catolice care ii cere imperios sa demoleze blocul Cathedral Plaza. Ea a anuntat ca ia in calcul organizarea unui referendum in Bucuresti, scrie Aktual24.ro.
Prezenta in emisiunea Alessandrei Stoicescu, Firea a avut un discurs jignitor la adresa arhiepiscopului romano-catolic Ioan Robu, care i-a cerut recent sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca de demolare a Cathedral Plaza.

<
„Nu se poate cere demolarea dand din pinteni, blocul are trei sau patru nivele sub pamant. Nu se face asa o demolare, de pe o zi pe alta”, a declarat primarul.

Ea a anuntat apoi ca are de gand sa organizeze un referendum prin care care sa bucurestenii sa decida ce este de facut cu Cathedral Plaza.

„Ii vom intreba pe bucuresteni intr-un referendum daca vor sa dam cateva milioane de dolari pentru a demola aceasta cladire”, a mai spus Firea.

Ea a mentionat apoi ca il va da in judecata pe arhiepiscopul romano-catolic daca va continua sa o „atace”: „Daca atacurile vor continua vom merge in instanta pentru a lua apararea reputatiei Primariei si reputatiei mele”.
De asemenea, Firea s-a aratat indignata ca purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice a facut-o „toapa” pe Facebook.

„A folosit un limbaj trivial, un limbaj nedemn pentru un preot, am multi prieteni care s-au ingrozit de un astfel de limbaj. Foloseste cuvinte suburbane de la periferia vocabularului, nu au nicio legatura cu profesia extrem de pretioasa de a fi doctor al sufletelor. Daca biserica romano-catolica il mentine inseamna ca apreciaza acest limbaj si este de acord cu aceste iesiri publice. Ei au de pierdut, nu eu”, a amenintat primarul Capitalei.

Transparenta face diferenta