Comorile Egiptului
Gabriela Firea a facut firma de constructii! Pe banii bucurestenilor! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Imobiliare

Gabriela Firea a facut firma de constructii! Pe banii bucurestenilor!

Consiliul General al Primariei Capitalei a decis luni infiintarea propriei firme de constructii. Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si va avea doi actionari: Consiliul General al municipiului Bucuresti (99,99%) si Service Ciclop (0,01%), potrivit unui proiect de hotarare adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea un capital de 12 milioane lei, potrivit proiectului de hotarare, citat de Hotnews.ro.

„Avand in vedere ca societatea ce urmeaza a fi infiintata, va avea ca scop construirea de unitati locative si a altor tipuri de activitati ce se regasesc in cuantumul activitatilor de constructii, in corelare cu cerintele de piata si eligibilitatea necesara activitatii declarate, se impune o dotare specifica a societaice sedoreste a fi infiintata. Societatea va avea nevoie de resurse financiare pentru a-si asigura cheltuielile de functionare, precum si cheltuieli cu personalul, pana la data in care va putea obtine venituri din activitatea desfasurata. Tinand cont de toate aceste cheltuieli si investitii pe care orice societate de profil trebuie sa le realizeze, pentru a desfasura activitate si a putea face fata concurentei in domeniu, consideram ca societatea are nevoie de un capital social de minim 12.000.000 lei, care sa sustina cele mentionate. Sumele necesare demararii lucrarilor ce urmeaza a fi contractate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate, urmeaza a fi analizate dupa infiintarea societatii”, se arata in raportul de specialitate al proiectului.

Pentru realizarea lucrarilor de constructii in segmentul constructiilor civile, dotarile minime, noi si second hand, se pot clasifica dupa cum urmeaza, potrivit proiectului de hotarare:
– Dotari mica mecanizare,
– Dotari utiliaje specific activitatii,
– Autoutilitare si autoturisme,
– Unelte, scule diverse si echipamente de siguranta si protectie,
– Dotari necesare organizarii de santier,
– Dotari specific activitatilor de conducere si a personalului TESA.

Activitatea principala a societatii va fi: lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. Consiliul de Administratie al societatii va fi compus din 5 persoane.

Membri in Consiliul de Administratie au fost votati : Ilie Florentin; Ciuca Dorel; Dumitru Lucia; Petrescu Marius; Radulescu Gabriel.

Loading...

Sediul social al societatii va fi in Bucuresti, sector 5, pe strada Johann Gutenberg nr.1, camerele 5 si 7.

Citeste aici tot proiectul de hotarare.

Majoritatea PSD din Consiliu General si-a dat acordul de principiu pentru acest proiect pe 21 septembrie. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat cand a prezentat proiectul in septembrie  ca aceste locuinte vor putea fi cumparate de tineri, la jumatate fata de pretul de pe piata sau inchiriate la cazuri sociale cu preturi mici.

„Tinerii sunt acum in imposibilitatea de a cumpara o locuinta, tineri din sistemul de sanatate, profesori. Un apartament de doua camere se vinde cu peste 60.000 de euro. Construit  de municipalitate va costa la jumatate. Locuintele vor fi atribuite persoanelor cu venituri reduse si tinerilor. Putem contribui ca medicii si profesorii sa nu mai plece in strainatate. Aceste locuinte vor putea fi inchiriate sau cumparate cu un avans foarte mic si cu rate care pot fi platite in 15-20 de ani. pe mine BUcurestenii m-au votat pentru acest proiect, l-am anuntat de la inceput”, a declarat atunci Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus ca activitatea acestei societati comerciale va fi 100% transparenta. „Va avea control intern, al auditului, al d-voastra si al Curtii de Conturi. Aceasta societate nu se va sustrage de la verificarile de rigoare”, a explicat primarul general.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ultimele stiri

Sectorul 14 ore inainte

Tudorache i-ar fi cerut sefului de la ADP Sector 1 sa ia o pauza de spaga pana se ma linisteste DNA-ul!

Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui...

Opinii5 ore inainte

Reclama de la metroul din Bucuresti care l-a iritat pe Raed Arafat! ”Nu mai promovati aceste aparate ale mortii…”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a criticat dur pe Facebook ţigările electronice, după ce a văzut o...

Sectorul 27 ore inainte

Decizie inteleasa doar de viceprimarul liberal de la Sectorul 2! Interzice oficial parcarea pe strazi, o zi pe luna!

De la 1 iulie, pe străzile şi bulevardele Sectorului 2 nu se va mai putea parca lângă trotuare, cel puţin...

Bucuresti8 ore inainte

Ieri a fost duminica, dar astazi Gabriela Firea a convocat de urgenta comandamentul de iarna!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un Comandament de Urgență la Primăria Capitalei și a ținut să avertizeze...

Bani9 ore inainte

Asistent manager prins in flagrant in timp ce fura 90.000 de lei din casieria companiei

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins duminica în flagrant un tânăr, în vârstă de...

Sectorul 110 ore inainte

Talharie ca-n Vestul Salbatic in Sectorul 1: Atacat intr-o benzinarie, un barbat a ramas fara masina!

Duminică, 18 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de...

Share Page

Close