Gabriela Firea explica adevaratul motiv al impacarii cu Dragnea: Nu poti refuza asa ceva!

0
444

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la Antena 3, ca nu se poate sterge cu buretele tot ce s-a intamplat in ultimele luni in relatia dintre ea si liderul PSD, Liviu Dragnea, dar ca este important pentru Bucuresti sa reinnoade dialogul institutional.
„In acea perioada de spitalizare in care am primit mesaje in primul r de la apropiati, de la prieteni, au fost si meaje de la colegii din politica – Tariceanu, Dancila si dl Dragnea a lasat un mesaj de sanatate si urari de bine. Mi se pare omenesc”, a declarat Firea, citata de news.ro.
Ea a precizat ca „in acea perioada au avut loc primele discutii, iar dupa externare a avut loc o discutie telefonica in care s-a manifestat interesul de a reporni proiectele dintre primarie si Guvern si chiar si Parlament”.
„Nu poti sa refuzi asa ceva. As fi pusa la coltul istoriei daca as intoarce spatele ajutorului, sprijinului din partea ministerelor, institutiilor statului. Am pus intotdeauna interesul general, al oamenilor, inaintea celui care sa ma reprezinte pe mine”, a sustinut Firea.
„De ce sa sufere bucurestenii? Pentru ca am avut o disputa politica, de idei? Nu putem sa stergem cu buretele tot ce s-a intamplat, acum e important, daca dl Dragnea poate si vrea si daca eu pot si vreau, sa reinnodam dialogul in primul rand institutional – primarie, guvern, parlament”, a spus edilul.
Primarul Capitalei a precizat ca nu s-a intalnit cu Dragnea, dar au stabilit, tot telefonic, sa fie discutat in perioada urmatoare cateva proiecte prioritare pentru Bucuresti.
„Poate ca, daca eu nu trageam un semnal de alarma in septembrie, asa cum m-am priceput, poate daca nu aduceam niste critici, chiar uneori prea dure, poate nu ajungeam la momentul in care sa fie luate in seama aceste proiecte pentru Bucuresti. Merita sa ne sacrificam noi ca persoane. Cred ca a ajuns si domnia sa la concluzia ca nu e bine sa inchizi proiectele unui oras pentru ca te certi cu primarul. Cred ca in primul rand s-a gandit la bucuresteni”, a mai declarat Firea.
Gabriela Firea a spus ca nu cere nimic pentru ea, nici functii, nici onoruri, este multumita cu statutul de simplu membru PSD, dar cere pentru Bucuresti.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, in 16 martie, ca relatia lui cu Gabriela Firea este in refacere si crede ca sunt mai multe lucruri care ii unesc decat care ii despart. El spune ca din partea sa este o deschidere totala si, daca el sau PSD ar fi trebuit sa faca ceva mai mult pentru Bucuresti, atunci vor face.

<