Primarul General Gabriela Firea le-a promis elevilor și profesorilor de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj” că Municipalitatea și Primăria Sectorului 1 vor dezvolta o fermă pentru practica în domeniul agricol. Terenul pe care va fi dezvoltata se află tot în sectorul 1 și urmează să fie trecut, prin Hotărâre de Guvern, în patrimoniul Consiliului General și în administrarea Autorității Locale Sector 1, a explicat Firea.
Edilul sectorului 1, Daniel Tudorache, a subliniat că așteaptă cu nerăbdare ca terenul, care a făcut obiectul unor interese imobiliare, sa fie trecut, chiar săptămâna aceasta, în patrimoniul CGMB și în administrarea Primăriei Sectorului 1.
”Avem banii necesari pentru a investi în dezvoltarea acestei ferme pentru practica elevilor de la Colegiul Agricol Harnaj”, a spus Tudorache.
Tot Edilul Sef le-a promis elevilor de la Harnaj că va introduce autobuze RATB în localitățile din Judetul Ilfov, de unde vin multi dintre cei care învață la acest liceu. Astfel, elevii vor putea beneficia de transportul public, mai ieftin, pentru a merge la școală, a subliniat Gabriela Firea.
Primarul Capitalei a mai spus și că liceul a beneficiat de o investiție de 3 milioane de euro, în cadrul Programului de reabilitare a infrastructurii școlare cofinanțat de către Municipalitate și BEI, clădirea fiind consolidată și modernizată.
„Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au realizat o investiţie în acest liceu de aproape trei milioane de euro. Anul acesta, în primăvară, a fost dată în folosinţă sala de sport şi a fost reabilitat corpul central al acestui liceu. Consider că toate investiţiile în educaţie nu reprezintă bani pierduţi, ci dimpotrivă, cea mai bună investiţie este în educaţie”, a spus Gabriela Firea.
Declarațiile au fost făcute cu prilejul deschiderii anului școlar, la care Primarul General Gabriela Firea a participat alături de primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.
Transparenta face diferenta