Edilul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat nemulțumită de starea actuală a sistemului de management al traficului din București. Din toatalul de 434 de intersecții ale Bucureștiului, doar 213 vor fi conectate la sistem, în acest an.
Sistemul care ar fi trebuit să asigure prioritizarea mijloacelor de transport ale RATB nu funcționează. Softurile care gestionează traficul sunt învechite, ca și camerele de luat vederi care asigură supravegherea video și sistemul de afișare de la actualul Centru de Control al Traficului. Mai mult decât atât, acest centru se află, din păcate, în sediul companiei care a câștigat contractul, în anul 2008, a spus Gabriela Firea.
Primarul General a anunțat că, în această vară, în jurul datei de 15 iulie, Municipalitatea va da în funcțiune noul centru pentru gestionarea traficului, chiar în sediul Primăriei Capitalei, nu în cel al vreunei alte companii, precum și o nouă infrastructură de fibră optică pentru trafic.
De asemenea, va intra în funcțiune și o nouă aplicație de gestiune a traficului, în locul celei învechite, care nu mai corespunde nevoilor actuale, și va fi modernizată infrastructura hardware care funcționează în prezent. Noul soft pentru gestiunea traficului va da posibilitatea cunoașterii fluxurilor de trafic din București, pe baza înregistrării numerelor de înmatriculare ale mașinilor, a explicat Primarul General, conform bucurestifm.ro.

<
Transparenta face diferenta