Asociaţia Colectiv GTG 3010 a inaugurat, duminică, monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedaţi în urma incendiului, acesta fiind amplasat în piaţeta din faţa fostului club, la eveniment fiind prezenţi zeci de oameni.
Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră şi o sculptură din bronz, cu înălţimea de 1,60 metri. La baza acestuia au fost gravate numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv, anunta Mediafax.
Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 şi restul din donaţii. La dezvelierea monumentului au participat zeci de oameni care au adus flori şi au aprins lumânări în amintirea celor care au murit.

<

„Am adus flori şi am aprins o lumânare pentru sufletele celor care au pierit aici. Ne rugăm pentru ei şi pentru familiile lor îndurerate. Din păcate, doar atât mai putem face”, spune unul dintre cei prezenţi.

„Suntem alături de toţi ce care au pierdut pe cineva drag în evenimentul nefericit de anul trecut, care ne-a prins nepregătiţi. Mulţi dintre cei care au murit erau tineri, aveau toata viaţa înainte. Suntem alături de cei care au supravietuit şi se luptă să se recupereze, să fie tari şi să nu cedeze”, susţine un alt participant.

Un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire.

De la primele ore, sute de persoane au mers în faţa fostului club pentru a aprinde lumânări şi a duce flori. Principesa Margareta şi Principele Radu au fost printre cei care au mers la locul tragediei.