Acasă Bucuresti Condamnat in dosarul Colectiv, de negasit! A fost dat in urmarire nationala

Condamnat in dosarul Colectiv, de negasit! A fost dat in urmarire nationala

83

Patru inculpati din dosarul Colectiv au fost incarcerati, in urma deciziei definitive de condamnare pronuntata, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, in timp ce al cincilea a fost dat in urmarire, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu.

„Avand in vedere hotararea definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul Colectiv, Directia Generala de Politie (DGPMB) a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale a pus in aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea. O persoana s-a prezentat la sediul unei subunitati de politie, de unde a fost preluata si incarcerata. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar dupa intocmirea formalitatilor necesare, au fost incarcerate”, informeaza DGPMB.

Antonina Radu, unul dintre cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti condamnati in dosarul Colectiv, a fost data in urmarire, fiind emis mandat de arestare european, dupa ce nu a fost gasita la domiciliul sau, precizeaza Agerpres.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, in prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, in urma careia au decedat 64 de persoane.

Initial, la instanta de fond – Tribunalul Bucuresti – Piedone primise 8 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa judecatorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului si au decis scaderea pedepsei la 4 ani inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 6 si 11 ani si 8 luni de inchisoare (la instanta de fond, cei trei primisera cate 11 ani si 8 luni):

* Paul Gancea – 6 ani si 4 luni de inchisoare;

* Costin Mincu – 8 ani de inchisoare;

* Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni de inchisoare.

De asemenea, George Matei si Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti care au verificat clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor PSI, au fost condamnati la cate 8 ani si 8 luni inchisoare.

<