Rovana Plumb, noul ministru al fondurilor europene in guvernul Grindeanu locuieste intr-o vila impresionanta, la marginea Bucurestiului.

<

Rovana Plumb are o avere impresionanta, in garajul ei regasindu-se, spre exemplu, un AUdi Q7, iar fiul ei conduce un Mercedes in valoare de 240.000 de euro. Si asta in ciuda faptului ca doamna Plumb a lucrat mai mult la stat, ea fiind ministru al Mediului (mai 2012-martie 2014) si ministru al Muncii (martie 2014-noiembrie 2015).

Cat priveste locuinte, Rovana Plumb detine o vila impunatoare in comuna Pantelimon, langa Bucuresti, care, conform declaratie de avere, are o suprafata de 671 de metri patrati, fiind ridicata pe un teren de 1.898 de metri patrati, anunta stirilekanald.ro.

Ascensiunea politica a Rovanei Plumb de la simplu membru de partid la presedinte interimar al PSD se intinde pe 21 de ani, timp in care a evoluat in preajma a doi prim-ministri si sefi ai PSD perdanti in alegerile prezidentiale. HotNews va prezinta cariera profesionala si politica a femeii care conduce cel mai mare partid din Romania in acest moment.
„Imi asum responsabilitatea de a-mi depune in fata tuturor colegilor nostri, liderilor nostri din teritoriu si national dorinta de a continua interimatul ca presedinte al PSD pana la organizarea congresului”, spunea joi Rovana Plumb, lasata de Victor Ponta in locul sau la conducerea PSD.
Rovana Plumb (55 de ani) spune in CV-ul postat pe blogul ei in anul 2012, ca este licentiata a Institutului Politehnic Bucuresti – Facultatea „Utilaje si Ingineria Proceselor Chimice”, din anul 1984.
Pe site-ul Guvernului, in versiunea engleza, mai figura si cu studii la ASE Bucuresti – „Cresterea productivitatii muncii in organizarea muncii”. Nu preciza, insa, ce tip de studii au fost acestea.
Studiile au adus-o pe Rovana Plumb in atentia presei, cu o controversa in anul 2012, cand a fost numita ministru al Mediului. In CV-ul postat pe site-ul personal, ea si-a strecurat si o diploma in „Management strategic” de la George Washington University. In 2012, Universitatea americana a transmis HotNews ca Rovana, „din cate se pare, nu a obtinut o diploma, ci un certificat pentru absolvirea unui program”.
In cele din urma, ea insasi a marturist ca studiile sale in America au fost un curs de o saptamana sau doua, pe care l-a urmat impreuna cu mai multi romani. „A fost in perioada in care Mircea Geoana era ambasadorul roman la Washington. Cursul a durat o saptamana, doua. Nu imi amintesc exact. Am fost un grup de romani care am participat”, a marturisit ea, in cele din urma.
In total, pomelnicul studiilor Rovanei Plumb numara 18 cursuri si scoli, intre care unele in Portugalia, Belgia, Irlanda.

De la falitul Gerovital la revitalizarea PSD

In plan profesional, Rovana Plumb a intrat „in campul muncii”, in perioada comunista, ca inginer, la fabrica de cosmetice Miraj Bucuresti, in anul 1984. Cariera ei la producatorul de alifii a mers ca unsa si dupa Revolutie, ajungand director comercial in perioada 1992-1994. Apoi, dupa ce fabrica s-a transformat in Gerovital Cosmetice SA, Rovana Plumb a condus-o din pozitia de presedinte, director general. In cele din urma, fabrica avea sa dea faliment, in 2010.
Intre timp, insa, in 1994, pe cand avea 34 de ani, tanara directoare de la fabrica de cosmetice a intrat oficial in politica, devenind membru al PDSR (actualul PSD), pe vremea cand partidul era condus de Oliviu Gherman.
Sapte ani a avut rabdare pana a obtinut o functie de demnitar in Guvern. In perioada 2001 – 2004, in Guvernul Nastase, Rovana Plumb a fost presedinta Protectiei Consumatorului, cu rang de secretar de stat.
Nastase a avut incredere in ea si a luat-o si trezorier al campaniei lui electorale din anul 2004, pentru prezidentiale. De la finantarea acelei campanii electorale i s-a tras lui Nastase si prima condamnare la inchisoare, 2 ani cu executare in dosarul Trofeul Calitatii. Justitia a stabilit in anul 2012 ca, in 2004, Nastase si-a finantat campania electorala din taxele platite de firmele care s-au inscris la un soi de concurs organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii. In 2006, presa relata ca si Rovana Plumb a fost audiata ca martor, de procurorii anticoruptie, in dosarul finantarii campaniei lui Nastase. Citeste biografia integrala pe hotnews.ro

casa rovana plumb

casa rovana

Transparenta face diferenta