Realitatea este ca in Bucuresti, in acest moment carosabilul este „la negru”, pe arterele mari. Mai mult, in sectorul 1, s-a intrat si pe strazile laterale. Insa nimeni nu se gandeste la pietoni, la statiile de autobuz sau la trecerile de pietoni.
Problema ramane insa cea a trotuarelor care nu cad in responsabilitatea agentilor economici sau a proprietarilor de imobile. Multe trotuare sunt sub zapada, iar pietonii circula pe carari de picior, in sir indian, asa cum se intampla pe portiuni mari din Splaiul Independentei sau pe podul de la Cotroceni, conform bucurestifm.ro.
deszapezire
La marginea trotuarelor, la trecerile de pietoni si in statiile RATB, zapada pluguita a format adevarate bariere. Pentru a traversa si calatori, atunci cand coboara sau se urca in mijloacele de transport, pietonii intra in zapada pana mai sus de glezne.
zapada
Afara mai ninge slab si s-a lasat gerul. Daca zapada de pe trotuare nu va fi curatata rapid, se va forma un pod de gheata, iar camerele de garda ale spitalelor se vor umple de bucuresteni cu luxatii si fracturi.
Si cei culmea este ca nici macar primarita, cea care anunta ca va da un exemplu de deszapezire nu este multumita. Dar nu are pe cine arunca vina!

<

„Vă spun foarte sincer, la zăpada anterioară, care a lăsat un strat de 63 de centimetri în București, am văzut că ați acționat mai energic. De data aceasta probabil v-ați gândit că ninge mai slab și nu o să fie stratul atât de gros și ați lăsat-o… — nu pot să spun chiar cuvântul acela din popor ‘de mântuială’ — dar nici acțiune foarte energică nu a fost. Îmi pare foarte rău, pentru că ați dovedit că puteți și trebuie să demonstrăm în continuare că știm să facem deszăpezire așa cum se cuvine”, a declarat Gabriela Firea in cadrul comandamentului de iarna.

Transparenta face diferenta