Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a anuntat duminica, la Antena 3, ca Bucurestiul „nu se inchide”. Cu doar 24 de ore mai devreme, tot la Antena 3, Firea solicita „inchiderea Bucurestiului”.

<

”Nu se va inchide Bucurestiul, nu se va restrange libera circulatie. Nu vrem sa oprim intrarea in Bucuresti”, a declarat Firea, duminica, la postul lui Gadea.

Sambata, aceeasi Gabriela Firea, solicita inchiderea Capitalei in fata romanilor care vin din strainatate.

„Trebuie delimitare a accesului in Capitala. Trebuie inchiderea Bucurestiului pentru persoanele care vin din tari straine. Fara nicio suparare, dar cred ca trebuie sa fie organizat transportul la judetele de resedinta. Nu putem pune toata presiunea pe medicii din Bucuresti”, sustinea Firea tot la Antena 3.

Pe de alta parte, liderii PSD isi clameaza insistent „responsabilitatea”.

PSD a mentionat, sambata, ca rezolva criza politica declansata „iresponsabil” de presedintele Klaus Iohannis si PNL si ca a pus interesele tarii mai presus de cele de partid, votand ca tara sa aiba un Guvern functional.

„Acum aveti Guvern cu puteri depline. Luati masuri serioase pana nu este prea tarziu! PSD rezolva criza politica declansata iresponsabil de Iohannis si PNL. PSD a votat pentru sanatatea romanilor. Specialistii spun ca epidemia creste. Acum, doar sanatatea romanilor conteaza. PSD a votat ca tara sa aiba un Guvern functional. Am pus interesele tarii mai presus de cele de partid. PSD a votat pentru a salva vieti. Am votat responsabil”, se arata intr-un mesaj transmis de PSD pe Facebook.

Guvernul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost investit, sambata, de Parlament.

Au votat „pentru” investirea Cabinetului Orban 286 de deputati si senatori, iar 23 au fost „impotriva”.

Au fost prezenti 310 parlamentari, iar 309 si-au exprimat votul.