Firea nici n-are curaj sa recunoasca public: Marea testare a Bucurestiului nu va avea loc!

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat sâmbătă la Antena 3 că testarea celor peste 10.000 de bucureșteni, care ar fi trebuit să fie realizată de institutul Matei Balș în colaborare cu primăria Capitalei și primăriile de sectoare, are șanse mari să nu se mai poată realiza.

<

Motivul ar tine de faptul ca guvernul a emis OUG prin care toate spitalele trec în subordinea ministerului Sănătății.

Pe de alta parte, toti expertii i-au spus ca ar fi irationala o astfel de testare aleatorie si apoi, chiar Firea a declarat ca nu prea gaseste testele necesare pe piata.

”Ne-am dorit să facem și această testare la București pentru că e poarta de intrare în țară, zilnic vin sute de români care au lucrat sau învață în străinătate, nu s-a oprit acest val de români care se întorc, românii au dreptul să se întoarcă, iar noi trebuie să luăm măsuri.

Legat de primele teste, nu aș vrea să spun ziua, vreau să fiu puțin mai precaută în a da astfel de informații, când depindem de mai multe instituții sau persoane. Nu mai ține totul de mine si echipa, nu mai pot avansa termene.

După lipsa de sprijin de săptămâna trecută a trebuit să ne reorganizăm în interiorul grupului de suport.

E dificultate în a achiziționa aceste teste, toate marile orașe din lume fac astfel de comenzi, deja e presiune pe companiile medicale. Noi vrem să le avem pe cele mai bune, care să fie certificate, nu vrem sa fim păcăliți sau să ne spună medicii că nu sunt profesionale”, a spus Gabriela Firea.

  • E