Negocieri dure intre PSD si Pro Romania pentru alegerile locale din Capitala. Firea sugereaza ca Victor Ponta da dovada de lipsa de respect in timp ce Ponta sustine ca nu va exista o alianta intre cele doua formatiuni in Bucuresti.

<

Intrebata de Europa Libera cum vede ipoteza ca Victor Ponta sa ii fie contracandidat la alegerile locale, iar intre PSD si Pro Romania sa nu existe o alianta, Gabriela Firea a raspuns ca fiecare partid este liber sa-si decida politica de aliante.

„Partenerii trebuie sa se respecte. Cand respectul lipseste, apare o problema majora. Eu ma raportez la oameni, la ceea ce pot face pentru ei si mai putin la aranjamentele politice. Imi doresc sa fiu candidatul preferat de bucuresteni, ca acum patru ani, pentru ca am dovedit seriozitate si implicare. Nu aspir sa fiu rasfatata celor care trag sfori si care se gandesc exclusiv la propriul interes. Sunt om de echipa, dar fac echipa cu bucurestenii. Nu ma implic in trocuri politice”, a declarat Gabriela Firea pentru Europa Libera.

Primarul Capitalei nu a dorit sa raspunda la intrebarea daca Pro Romania si Victor Ponta au aratat o lipsa de respect fata de PSD.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat pentru Europa Libera ca nu a existat nici o negociere cu PSD pentru Bucuresti.

„Nu a existat nici o negociere intre PSD si Pro Romania pentru Bucuresti si nici nu cred ca va exista”, a precizat Victor Ponta pentru Europa Libera.

Surse din conducerea PSD sustin insa ca discutiile au demarat si ca saptamana viitoare urmeaza inca o runda de discutii pentru a vedea daca se poate ajunge la un consens in Capitala.

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a declarat sambata ca are „serioase indoieli” ca actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, va mai deschide lista PSD la alegerile locale, afirmand ca edilul „are probleme de sustinere in partid”.

„Nu stiu daca Gabriela Firea va mai candida. Ati vazut ca are serioase probleme de sustinere in partid. (…) Sunt oameni care au fost chestionati, pe baza unui chestionar cu privire la alti candidati, de unde rezulta ca in Partidul Social Democrat lumea pe buna dreptate isi pune semne de intrebare cu privire la sansele Gabrielei Firea. Eu cred ca in PSD sunt oameni cu discernamant, care, evaluand profilul profund agresiv al acestei doamne fata de bucuresteni, bilantul complet negativ al realizarilor ei in ce priveste calitatea vietii, schimbarile din Bucuresti, (…) se vede cu ochiul liber faptul ca sunt acolo niste semne de intrebare. In momentul in care o sa vedem care este candidatul PSD pentru Primaria Capitalei si cine va deschide lista consilierilor PSD pentru Capitala, in mod evident vom face si noi analizele corespunzatoare”, a sustinut Violeta Alexandru.

Transparenta face diferenta