Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a catalogat drept „minciuni” informatiile ca sistarea  platii indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati. Insa aceasta informatia a fost comunicata chiar de Primaria Capitalei, joi, printr-un comunicat de presa.

<

„Desi sunt vremuri de criza, toate stimulentele pentru sanatate si sociale vor fi platite! (…) In ceea ce priveste informatiile mincinoase din spatiul public ale unor politicieni care anuntau sistarea acesui ajutor financiar, observ cu amaraciune ca, in aceasta perioada atat de dificila, in care toti ar trebui sa contribuim la rezolvarea crizei si in care culoarea politica nu ar trebui sa conteze, politicieni PNL sau USR nu rateaza nici o ocazie sa incerce sa denigreze Primarul General sau Primaria Capitalei. De data aceasta ei pretind ca sar in apararea persoanelor adulte cu dizabilitati, desi, atunci cand am propus Consiliului General infiintarea unui sprijin financiar pentru acestia, cei de la PNL sau USR s-au abtinut sau chiar au votat impotriva! Consider ca in aceasta perioada ar trebui sa lasam orgoliile politice deoparte si sa nu mai inducem panica in randul populatiei!”, a anuntat Firea, vineri.

Insa chiar Primaria Capitalei a anuntat, joi,  ca amana plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile urmatoare, in functie de evolutia raspandirii coronavirusului”. In luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanta din luna decembrie, 260 lei, se anunta intr-un comunicat de presa.

”Primaria Capitalei se afla in linia intai a luptei pentru prevenirea raspandirii coronavirusului, prin numeroase directii de actiune. Astfel, o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirectionate catre aprovizionarea spitalelor si asigurarea protectiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare sociala, precum batranii de peste 65 de ani si oamenii strazii si asigurarea serviciilor edilitare”, transmitea Primaria Capitalei.

Transparenta face diferenta