15.5 C
București
marți, februarie 25, 2020
Acasă Bucuresti Firea anunta MASURI DE URGENTA dupa ce o creanga era sa omoare...

Firea anunta MASURI DE URGENTA dupa ce o creanga era sa omoare patru copii in Cismigiu!

Ultima toaletare a copacilor din Parcul Cişmigiu, unde cinci copii şi două femei au fost răniţi duminică după ce o creangă dintr-un copac a căzut, a fost făcută în noiembrie 2015, spune primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea. Ea susţine că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a informat că nu a avut fonduri pentru reluarea toaletării în primăvară, deşi bugetul alocat administraţiei pentru acest an a fost de 60.700.000 de lei.
Firea spune, într-un comunicat de presă transmis luni, că incidentul din Parcul Cişmigiu nu s-ar fi produs dacă arborii ar fi fost curăţaţi la timp, iar această sarcină revine angajaţilor Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti (ALPAB), instituţie aflată în administraţia Consiliului General al Capitalei. scrie digi24.ro.
Cu toate acestea, ultima toaletare a copacilor din Parcul Cişmigiu a fost în noiembrie 2015, afirmă Gabriela Firea.

„Prin intermediul unui comunicat, ALPAB precizează faptul că nu a avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în acelaşi perimetru, în primavara anului 2016. Asta, în condiţiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 de lei. Ca primar general al Capitalei voi solicita Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene aflate în administrarea Municipalităţii. De asemenea, voi lua legătura cu toţi primarii de sector pentru demararea unei acţiuni la nivelul întregului oraş, astfel încât toate spaţiile verzi să fie curăţate pentru ca astfel de evenimente neplăcute să fie evitate”, mai susţine primarul ales al Capitalei.

Cinci copii cu vârste între trei şi şase ani şi două femei care erau la un loc de joacă din Parcul Cişmigiu au fost răniţi, duminică, după ce o creangă dintr-un copac a căzut, victimele primind îngrijiri de la echipajele SMURD ajunse la faţa locului.
O femeie şi copilul acesteia au fost transportaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” pentru investigaţii suplimentare, copilul acuzând şi dureri de cap. Cealaltă femeie a refuzat să meargă la spital cu copiii, aceştia fiind răniţi uşor, având doar julituri şi zgârieturi.
Pompierii au tăiat cu drujbe creanga ruptă şi au intervenit pentru îndepărtarea acesteia de la locul de joacă.

<

Ultimele stiri

Primaria Sectorului 2 a aprobat constructia unei terase in Parcul Circului

Primăria Sectorului 2 a dat autorizație pentru construirea unei terase pe locul unei foste toalete publice din Parcul Circului, la intrarea dinspre...

Culmea nestiintei: Negoita se arata ultragiat de achizitiile facute de firmele primariei Sector 3. ”Niste nenorociri pe acolo!”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că ”știe că sunt anumite lucruri în neregulă” cu achizițiile făcute de companiile instituției, a...

Nicusor Dan si Vlad Voiculescu nu s-au putut intelege. Negocieri esuate!

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei, afirmă că a discutat mai mult de două ore cu Nicuşor...

In plina campanie electorala Primaria Sectorului 4 anunta constructia celui mai mare parc al Bucurestiului

Peste 30.000 de metri pătrați de teren pe care nu creștea nici iarba, din sudul Bucureștiului, vor fi transformați într-un mega-parc. Acesta...