Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă luni la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ la Școala gimnazială „Eugen Barbu”, o instituție închisă în ultimii ani din cauza lucrărilor de reabilitare, a declarat că va prefera să își dea demisia dacă va constata că sistemul e mai tare decât ea și se repetă situații de genul celei întâlnite la școala care a stat timp de un deceniu în șantier. 
„Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți (Biblia — n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație, în care o școală e reabilitată pe un program BEI, deci intențiile sunt formidabile, iar acel șantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile”, a afirmat primarul general.
Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a școlii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate „din cauza unor licitații controversate, a unor firme care nu și-au făcut datoria, a unor funcționari care, cu siguranță, nu au fost în slujba cetățeanului”.

<

„Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Și sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administrația publică locală — nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm — dar în unele din aceste unități. Iar doamna directoare (a școlii — n.r.) mi-a demonstrat că există o șansă pentru noi toți că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraș și ca țară sunt oamenii, prin puterea, forța lor”, a spus primarul general, relatează Agerpres.

Transparenta face diferenta