Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat duminica, la Antena 3, ca liberalii ar fi poluat intentionat Bucurestiul. Ea mentionat ca va face plangeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, si pe cel al ministrului Economiei, Virgil Popescu.

<

„Saptamana viitoare, depunem plangere penala pe numele ministrului Economiei si pe cel al Mediului. As vrea ca organele de ancheta sa vada daca a fost un incident intamplator (…).

Poluarea a venit de la CET Grozavesti. La CET Grozavesti s-a ars pacura. Pacura genereaza poluare cu dioxid de sulf si de azot, iar acesta este un atentat la viata cetatenilor”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Ministrul interimar al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a afirmat sambata ca toate masurile asumate de catre Primaria Generala a Capitalei pentru a reduce poluarea aerului in Bucuresti „sunt zero sau aproape de zero” si aceasta si primariile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de catre comisarii Garzii de mediu, pentru neimplementarea masurilor asumate in Planul integrat de calitate al aerului.

„As vrea sa va spun foarte clar, in momentul de fata scrie in Planul integrat de calitate al aerului, asumat de Primaria Generala a Capitalei, ca sursa principala pentru poluarea aerului din Bucuresti o reprezinta traficul auto. Pana in acest moment, toate aceste masuri, asumate de catre Primaria Generala a Capitalei si de doamna primar Gabriela Firea pentru a reduce poluarea aerului in Bucuresti, sunt zero sau aproape de zer”, a declarat Alexe.

Transparenta face diferenta