O studenta la Medicina care si-a internat mama intr-un celebru spital privat din Bucuresti relateaza cu ce s-a confruntat din partea personalului. „La un moment dat, mama mi-a zis ca a rabufnit si le-a zis ca a fost mult mai bine ingrijita la Craiova”, in spitalul de stat, a povestit tanara.
Mama tinerei a fost internata luni dimineata la Spitalul Monza din Bucuresti. Ea spune ca sumele cerute, chiar cand a intrat in spital, erau mai mari decat cele discutate anterior si ca personalul a tratat-o cu superioritate. Mama tinerei urmeaza sa fie operata pe inima. Cele doua sosisera din Craiova, Monsa fiind singurul spital din Romania unde poate fi facuta aceasta operatie.

<

„Plecam de acasa cu ambulanta la 3:15. Drumul a durat 4 ore si a fost oribil. Cred ca am facut 45 de minute doar de la intrarea in Bucuresti. Mers cu viteza pe drumuri proaste, mi-a fost oribil de greata si mie, si mamei, era frig, cand dadeam drumul la caldura venea un aer din ala inchis de aeroterma de mureai sufocat, in fine. Ajungem acolo la 7:20, prima surpriza. Onorariul e 1200 de lei in loc de 1000, cum imi zisesera cand facusem programarea. Sa trecem peste.

O iau pe mama pe sectie, buna ziua, buna ziua, se schimba in pijama, ma apuc sa ii aranjez lucrurile in dulap, vine asistenta. Pai vedeti ca o s-o mutam in alt salon, sa fie mai aproape de noi, dupa ce intrebasem de doua ori daca ramane acolo.
Se face ora 8, ma duc jos la biroul de internari. Asa, asa, vedeti ca va costa 3000 de lei si dupa s-ar putea sa platiti si CTul si ala depinde, e cam 850 de lei. Eu raman masca. Pai stati asa, am vorbit cu domnisoara Andreea de la departamentul financiar si mi-a zis ca ma costa 2500 fara angio CT si 3000 cu el. Se uita la mine urat. Bine, achitati acum 2500 si ce mai ramane, vedem la externare. A, si vedeti ca daca fac abordul la coronarografie pe picior mai trebuie un dop de colagen care costa 800 de lei in plus, va zisei sa stiti. Transparenta totala.
Vine asistenta la recoltare, ii pune branula, mama o intreaba cand o panseaza la tubul de dren si cand ii schimba punga, ca daca n-au chef, pot sa fac eu asta (cum ma obisnuisem). Nu, nu, doamna, va rog frumos, aici este spital si avem grija de dvs. Un rahat. Am plecat la 11:30 de la ea si tot eu am pansat-o si i-am schimbat punga. Plus de asta, mai vine si a doua oara sa o intepe, ca a uitat sa ia sange pentru VSH. Analiza uzuala. Cica uitase.
Doctorita Fruntelata pare de treaba. Eventual, incepe sa dea zor ca mama are vene fragile si ca ii trebuie cateter venos central. Eu ii zic ca nu cred ca e nevoie, ca iar trebuie sa ia antibiotice, ca e invaziv, ca nush ce. Ea nu si nu, probabil trebuiau sa mai scoata inca 900 de lei de la noi. Dupa ma ia ca mama nu raspunde la diuretice. Asta in conditiile in care i s-au dezumflat picioarele complet si a dat jos 11 kg de apa in 3 saptamani. A, da? A primit furosemid pe injectomat? Fac eu, da, 2-3 fiole dizolvate in 45 mL de ser, cu monitorizarea tensiunii, ca si asa a avut-o dintotdeauna mica. Ma suna mama acum o jumatate de ora disperata ca urineaza din 5 in 5 minute si ii e greu si ii e ameteala. I-au bagat 10 fiole de furosemid nediluate pe injectomat. Pana mea, nu-s cardiolog si nici nu ne-au invatat la scoala protocoalele de tratament in asemenea cazuri, dar mi se pare un hop destul de mare.
Atipesc si eu in tren, ma suna mama sa-mi spuna ca au tinut-o dezbracata in frig 30 de minute pe culoar la radiologie si ca asistenta a tipat la ea sa nu-si mai tot puna halatul. Peste inca ceva timp, vine masa. Totul e sarat. Pui sarat, ciorba sarata, desi la mama in foaie scria regim hiposodat. Nu stiu, discutati cu doamna doctor maine dimineata. Bine ca am avut inspiratia sa merg la Mega inainte de plecare si i-am luat iaurt si suc de fructe si banane si mere si biscuiti fara sare. Poate reuseste sa manance altceva maine dimineata.

(…) Fite si aere de superioritate ca deh, spital privat. E frumos renovat in camera si buda e mare, ne dam ochii peste cap. Nu exista frigider pentru pacienti, televizorul nu merge, personalul e impertinent si putin incompetent si se uita la tine ca si cand ai fi coborat acum 2 secunde din copac. Sunteti studenta? Unde, acolo, la Craiova? Uh-huh. E greu traiul in Bucuresti. Sa mori tu”, a relatat tanara pe Reddit Romania.

„Pentru mine (si pentru cam toata lumea, cred) conteaza enorm prima impresie. La un moment dat, mama mi-a zis ca a rabufnit si le-a zis ca a fost mult mai bine ingrijita la Craiova (lucru extrem de adevarat, de altfel) si i-au zis ca doar i s-a parut, ca ei sunt mai exigenti. Mhm, ochei”, a tinut sa mentioneze apoi studenta.
Tanara a fost sprijinita de comunitatea Reddit Romania sa stranga peste 10.000 de euro, bani necesari pentru operatia mamei sale.
Sursa: Aktual24.ro

Transparenta face diferenta