Printr-un comunicat de presă, Primăria Capitalei ne informa despre starea actuală a întregului sistem de semaforizare a intersecțiilor, întreținut până în luna decembrie 2017 de către compania UTI. Comunicatul Municipalității afirma că starea deplorabilă a întregului sistem „reiese clar din fotografii: camerete pline de pământ, fibră optică și cabluri de energie electrică îngropate direct în pământ, deși trebuiau băgate în tubulaturi speciale, și haos în circuitele electrice din dulapurile unde sunt montate echipamentele de dirijare a circulației”.

<
Desigur, această situație face parte din greaua moștenire pe care Compania Municipală de Management al Traficului a primit-o de la UTI. Iată, însă, că au trecut șase luni de când compania domnului Tiberiu Uradreanu nu mai administrează sistemul de management al traficului, așa cum se spune în chiar comunicatul Primăriei Capitalei. Dar, la o jumătate de an de la decesul relației contractuale dintre PMB și UTI, la intersecția străzilor Buzești – Berzei – Mircea Vulcănescu – Gara de Nord – Popa Tatu, semafoarele nu funcționează de o săptămână. Situația prezintă un real pericol, fiindcă cei care circulă pe Buzești – Berzei au prioritate și vin cu viteză, iar cei care încearcă să facă sensul giratoriu trebuie să forțeze intersecția pentru a putea trece.

Nu mai vorbim despre faptul că a fi pieton, în zona respectivă, este un adevărat sport extrem! Trebuie să pândești momentul când traficul se mai rărște, să-ți iei inima-n dinți și să te arunci pe trecerea de pietoni, sperând că nu vei fi zburătăcit de vreo mașină apărută în viteză.

Cu tot acest pericol, nu am văzut nici un polițist, nici de la Brigada Rutieră, nici de la Poliția Locală a Primăriei Capitalei ori a Sectorului 1 care să dirijeze circulația în acest sens giratoriu complex și lipsit de semafoare de o săptămână.
Cam cât timp va trebui, oare, să treacă de la terminarea contractului cu UTI pentru ca să nu mai dăm vina pe greaua moștenire…?!


Sursa: bucurestifm.ro

Transparenta face diferenta