Intra in contact cu noi

Stiri Bucuresti actualitate

EXCLUSIV: Indrazneste sa crezi! Gabriela Firea si prietenele, dezmat pe bani publici in Israel!

Publicat cu

pe

La inceputul lunii noiembrie primarul de la televizor, Gabriela Firea anunta cu surle si trambite despre maretele proiecte care ii vor lovi pe bucuresteni in urma deplasarii in Israel intr-o delegatie de trei zile. Pana acum, la sase luni de mandat de primar pe bucuresteni I-a lovit doar inca o nota de plata de zeci de mii de euro adaugata la milioanele impartite pentru cei care au sustinut-o in campanie si multe constatari…
 

Dezmat la hoteluri de patru stele

Iata ca vorbeam de nota de plata pentru micuta delegatie a Gabrielei Firea in Israel, iar bucurestenii trebuie sa stie ca atunci cand au ales-o primar au luat la pachet si toata gasca de prieteni personali, prieteni ai lui Florentin Pandele, fini scumpi, printre care Robert Negoita, dar si intregul PSD. Astazi ne vom referi la cum a inteles primarul ca trebuie sa-i reprezinte mai bine pe bucuresteni facand risipa de bani in deplasarea externa din Israel. Practic, principiile bazate pe meritocratie si nu pe nepotisme au tinut doar latelevizor inainte sa fie aleasa, realitatea cu care se confrunta Bucurestiul e exact ca in toate fiefurile baronilor locali din tara.
Hotelul pentru vizita de serviciu a fost unul ales pe spranceana si, evident prin achizitie directa. Desi la televizor poarte grija romanilor cand merge in deplasari Gabriela Firea o face pe picior mare. Desi putea sa aleaga din mai multe hoteluri, chiar si de patru stele in Tel-Aviv, Gabriela Firea a solicitat sa fie in mod expres Hotel Waldorf Astoria.
 

Iata cat i-au costat pe bucuresteni prietenele Gabrielei Firea

Florentina Papa

Florentina Papa “alias Flori” doua nopti 550 de euro pe noapte la care se adauga inca aproximativ 500 de euro biletul de avion. Florentina Papa este de profesie stilist, fiind apreciata in bransa pentru profesionalismul ei fiind angajata de ani de zile la Antena 1 si la Antena 3. Asadar, primarul Gabriela Firea nu putea merge in Israel fara stilista dupa ea.
camera-florentina-papa

Ligia Gheorghe (Enache)

fire-ligiaFosta jurnalista la Antena 1 si Antena 3, Ligia Enache a indeplinit rolul de producator al Gabrielei Firea dupa care a devenit asistenta personala. Dupa trista experienta de manager la firmele lui Dan Voiculescu, Gabriela Firea a luat-o pe Ligia Enache sub aripa protectoare in mandatul de senator de Ilfov si a plantat-o in slujba statului ca angajat la Green City Voluntari S.A., la Primaria Voluntari la Directia Urbanism si concomitent la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea.
Cu aceasta ocazie s-a bucurat si ea de sejurul pe bani publici la hotel de patru stele in Tel-Aviv. Pentru trei nopti de cazare bucurestenii mai scot inca 1500 de euro, ca asa vrea primarul de la televizor Gabriela Firea.
cazare-ierusalim-ligia

Gabriela Firea, subiect de nuvela sau novela?

La ce bun sa ai stilist daca nu ai poze reusite si scribi cu condei, mai ales daca iti sunt prieteni. Asa am ajuns la o alta prietena de drum lunga a Gabrielei Firea. Este vorba de scriitoarea Lucia-Veronica Salem, care se semneaza Lucia Verona. Este o prezenta nelipsita din jurul Gabrielei Firea si i-a inchinat adevarate ode. Dupa cum sustine autoarea, le leaga o prietenie de 20 de ani. Prietenia a fost intretinuta si de un fin interes al scriitoarei care a fost remunerata de Gabriela Firea, ba pe vremea cand conducea revistele (Saptamana Financiara si Revista Felicia) si ziarele (Financiarul) lui Dan Voiculescu, ba acum cand se plimba pe banii bucurestenilor. S-a bucurat si ea ca “fetele” de traiul de lux la Hotel Waldorf Astoria, timp de trei nopti la camera de 4 stele cu 500 de euro pe noapte.
cazare-ierusalim
Prietenie vesnica intre Lucia Verona si Gabriela Firea
oda-gabrielei-firea

Carte de povesti cu Lucia Verona si Gabriela Firea

carte-lucia-verona

Speranta ramane!

Odata cu Gabriela Firea in Israel s-a mai perindat pe bani publici si renumita Speranta Cliseru, fost city manager la Primaria Voluntari, mana dreapta a lui Florentin Pandele din vremea in care lucra la Petromin. (asupra acestui aspect vom reveni). Acum a devenit mana dreapta a Gabrielei Firea si prezenta ei la minunatul hotel era absolut necesara.
cazare-ierusalim-firea
 
Experienta profesionala
– Green City Voluntari S.A. – Director general iunie 2015 – octombrie 2015
– Institutia Primarului Orasului Voluntari, Director executiv 2013 – iunie 2015
– Institutia Prefectului Judetului Ilfov, Prefect 2013-2014
– Institutia Primarului Voluntari- Director ex. adj. 2013
– Cabinet Senator Firea Gabriela, Consilier parlamentar 2012-2013
– Institutia Primarului Voluntari, Administrator Public (contract de management) ; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2011-2012
– Institutia Primarului Voluntari, Director executiv; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2004-2011
– Isverna Prod SRL, Director comercial in perioada 2003-2004
– SC Cuget Liber Poligraf SA (trust de presa) Director General; IC Bratianu nr 15, Constanta, in perioada: 2001-2002
– Histria Shipmanagement SRL, Manager Comercial, 2000-2001
– CNM Petromin SA, Director Comercial, Incinta Port Poarta 2 Constanta, in perioada: 1997-1999
– Petroerm Shipmanagement Ltd, Piraeus, Grecia, Manager Comercial, 1995-1997 (contract de detasare)
– CNM Petromin SA, Sef Serviciu Cooperare internationala, Incinta Port Poarta 2 Constanta, in perioada:1992-1995
– Primaria Oras Eforie, Inspector de specialitate Control Comercial 1991-1992
– Societatea de Constructii Hidrotehnice Cernavoda, economist, 1990-1991
– Intreprinderea Miniera Dobrogea Constanta, economist, 1986-1990
– Manager Proiect: „Eficienta in Primaria Voluntari” , PHARE RO 2002/000-586.03.02, derulat in perioada 2005-2006
– Manager Proiect: „Pasaj suprateran Pipera-Tunari”, PHARE RO 2004-016-772.04.01.01.01.10, derulat in perioada 2006-2009
– Manager proiect: „Actualizarea Strategiei de dezvoltare a orasului Voluntari” , PO- DCA, cod SMIS : 12692, derulat in 2011
 

Oare de unde a plecat scandalul de la Sf. Maria?

Exista si o explicatie pentru scandalul mult mediatizat de la Spitalul Sf. Maria, daca ne uitam ca Gabriela Firea o poarta dupa ea pe Sorina Ancuta Comanici (vicepresedinte PSD Sector1 si consilier local) chiar si prin Israel, fosta angajata la Sf. Maria. Din grupul lucrativ care reprezinta bucurestenii nu putea sa lipseasca un specialist in probleme de sanatate cu sot specializat in activitati informative. A stat si ea la camera de lux cu 500 de euro pe noapte. Sorina Ancuta Comanici a fost consilier general in mandatul trecut, dar ANI nu a gasit-o incompatibila desi ocupa simultan functia director administrativ, la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti. Ancuta a fost si consilier personal (anul 2014) al fostului ministrul al Sanatatii Nicu Banicioiu, in perioada in care a escaladat afacerea Hexi Pharma. Sotul Sorinei Ancuta Comanici este nimeni altul decat Razvan Comanici, Sef Structura – S.R.I. – Directia de Informatii a Municipiului Bucuresti. Aici am putea insista asupra ferventei cu care Gabriela Firea sustine conducerea de la Spitalul Sf. Maria (Intr-un articol viitor).
comanici-sorina-si-razvan-comanici

Oana Valentina Micu, cine o cunoaste?

La hotelul deja de trista amintire pentru noi bucurestenii de rand si de pomina pentru delegatia Gabrielei Firea care a plecat In israel face parte si Oana Valentina Micu, o ilustra necunoscuta pentru noi, deoarece nu figureaza nici ca angajat al Primariei si nici pe lista de consilieri, iar singura persoana cu acest nume identificata in Bucuresti este o tanara absolventa de la Jean Monnet si studenta la ASE.
Oricine ar fi Oana Valentina Micu probabil s-a simtit bine trei nopti la Waldorf Astoria in camera de hotel de 500 de euro pe noapte!
 

Reclama

Biletele de avion au depasit pretul maximal

Delegatia Gabrielei Firea nu a mai tinut cont nici macar de lege asa ca daca oferta pentru achizitie era ferma iar pretul maximal trebuia sa fie de 4000 de lei pentru doua bilete, in final pretul a ajuns la 4.962 de lei. Insa pentru angajatii primariei aceasta nu a fost o problema iar oferta a fost acceptata ca la piata. Vezi documentele mai jos.
bilete-israel-pret-maximal-depasit1
bilete-israel2
 
 
 
 

Stiri Bucuresti actualitate

FJSC din Universitatea din București finalizează primul proiect de rebranding instituțional modern și își relansează imaginea

Publicat cu

pe

“Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării” (FJSC) din cadrul Universității din București finalizează un amplu proiect de rebranding și își lansează o nouă imagine vizuală, în colaborare cu grupul de comunicare WOPA. Aceasta este o premieră la nivel de rebranding instituțional modern: FJSC este prima instituție de învățământ superior public din România care își relansează imaginea, în linie cu așteptările și comportamentului noilor generații de studenți și profesori.

Astfel, FJSC va utiliza începând de joi, 16 martie 2023 un nou logo, ce beneficiază de un design contemporan și care ilustrează aspectele definitorii pentru prestigioasa instituție de invățământ: creativitate, claritate și transparența comunicării. Spectrul de culori utilizate în declinarea acestuia, cât și a elementelor de comunicare fizice și digitale, este unul contemporan, inspirat din platformele digitale, pentru a încuraja apropierea studenților de instituția de invățământ.

De asemenea, noul website al FJSC este gândit ca o platformă de interactivitate cu utilizatorii, după modele actuale ale celor mai importante instituții de invățământ internaționale. Cu un target dual – atât studenții existenți care au nevoie constant de informații academice actualizate pe parcursul studiilor, cât și viitorii studenți la licență sau master, liceeni sau absolvenți ai altor instituții de învățământ – website-ul și întreaga experiență online cu platformele FJSC pot influența decizii de carieră pentru viitor. Abordarea noului site a fost regândită pornind de la structură, pentru a facilita navigabilitatea și experiența utilizatorilor, iar scopul a fost de a implementa o cantitate considerabilă de informații care să poată fi accesată extrem de ușor. Acesta se regăsește la adresa: www.fjsc.unibuc.ro.

Reclama

“Peste 55% dintre absolvenții noștri profesează în domeniul studiat în facultate: Publicitate, Comunicare și Relații Publice, Jurnalism. Absolvenții FJSC sunt jurnaliștii viitorului sau viitorii strategi în comunicare și influenceri ai business-ul din România – deciziile și activitatea lor au o influență majoră atât în cadrul marilor multinaționale cât și în cadrul companiilor antreprenoriale locale. Suntem mândri să fim promotori în ceea ce considerăm a fi primul proiect major de rebranding în sistemul instituțional românesc de educație. Pentru un învățământ modern în jurnalism și comunicare, noua identitate digitală exprimă adecvarea facultății la provocările tehnologice și la impactul revoluției digitale,” declară profesorul Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

“Noul website și noua identitate vizuală reprezintă un proiect complex, în care partenerii grupului de comunicare Wopa, strategi și creativi, au venit cu soluții care răspund nevoilor de comunicare ale FJSC. Felicit agenția pentru deschiderea cu care am colaborat, pentru propunerile creative și modul exemplar în care au implementat pro bono propunerile tehnice venite din partea beneficiarului, precum și așteptările colectate de în ultimii ani la profesorii de comunicare din facultatea noastră”, subliniază Dan Podaru, prodecan FJSC.

Noua identitate vizuală FJSC va fi lansată joi, 16 martie, iar în cadrul evenimentului de lansare vor lua cuvântul prof. univ. dr. Laura Comănescu, prorector al Universității, decanul FJSC – Antonio Momoc, prodecanul FJSC – Dan Podaru, Ionuț Datcu – CEO Wopa Communication, Andreea Bozoi – Managing Director, Fortuners, jurnaliștii Cosmin Stan (ProTV), Lavinia Petrea (ProTV), Paula Herlo (ProTV), Lucian Mandruță (DigiFM), Ligia Munteanu (Digi24), Tudor Mușat (B1 TV).

Reclama

Domeniul comunicării a înregistrat o creștere importantă în ultimii ani, în contextul accelerării investițiilor străine și a necesității de specialiști pregătiți pe acest segment. Doar în anul 2022, pe segmentul local de advertising, investițiile au depășit valoarea de 600 de milioane de euro, potrivit datelor industriei.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universității din București este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, prin Hotărârea de Guvern nr. 55 din 19.01.1990 și formează încă de la înființare studenți în trei specializări la nivel licență: Jurnalism, Publicitate, Comunicare și Relații Publice. Printre absolvenții FJSC se numără Petrișor Obae (paginademedia.ro), Alex Nedea (recorder.ro), Corina Caragea (ProTV), Tudor Mușat (B1TV) sau Luca Niculescu, fost jurnalist, fost ambasador, secretar de stat special pentru aderarea la OCDE.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București este acreditată de ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în învățământul Superior) și membră a Asociației Europene de Formare în Jurnalism (EJTA) și a Institutului European pentru Educație în Comunicații Comerciale. Profesionalizarea presei, responsabilitatea față de interesul public, etica profesională în comunicarea publică, educația media, alfabetizarea digitală, combaterea dezinformării reprezintă valorile prin care aceasta încurajează o cultură politică a participării  democratice. Misiunea FJSC este una strategică de formare a unor jurnaliști și comunicatori responsabili cu obiectivul major al informării corecte a opiniei publice, al promovării valorilor libertății și democrației contemporane. Facultatea are misiunea de a răspunde nevoilor de formare profesională, de a forma specialiști, dar și cetățeni responsabili.

Reclama
Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că 466 de noi locuri de parcare sunt amenajate în aceste zile

Publicat cu

pe

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că 466 de noi locuri de parcare sunt amenajate în aceste zile şi că în decurs de un an numărul locurilor publice de parcare a crescut de la 10.462 la 28.185.

„Astăzi, Compania Municipală Parking Bucureşti amenajează noi locuri de parcare pe străzile Dumbrava Roşie, Calea Plevnei, B-dul Unirii şi Nerva Traian. În funcţie de vreme, echipele CMPB vor lucra şi în weekend, urmând să fie realizate, în total, 466 de noi locuri publice de parcare. În martie 2022, Primăria Capitalei, prin CMPB, avea în exploatare 10.426 de locuri de parcare. Într-un singur an, aproape am triplat numărul locurilor publice de parcare. Astăzi Municipalitatea administrează 28.185 de locuri marcate cu albastru”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

El a estimat că în perioada 2023 – 2024 vor fi înfiinţate în jur de 85.000 de noi locuri parcare în interiorul Inelului Central, potrivit Agerpres.

Reclama

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat vineri importanţa proiectării de noi locuri de parcare în zona centrală şi de nord.

„Ce mă interesează pe mine foarte tare este să terminăm proiectarea locurilor de parcare din zona centrală şi din zona de nord. Ne-am stabilit un termen optimist pentru luna mai a acestui an, pentru a începe să marcăm noi locuri de parcare în zona centrală şi de nord. Într-adevăr, pe ceea ce înseamnă controlul a ce se întâmplă pe parcarea în Bucureşti sunt lucruri de îmbunătăţit semnificativ”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

El a estimat că în prezent Compania Parking încasează aproximativ 2 milioane de lei pe lună, dar a subliniat că obiectivul autorităţii locale nu este taxarea populaţiei, ci încurajarea folosirii transportului public.

Reclama

„Obiectivul nostru nu este să luăm bani de la oameni. Obiectivul nostru este – prin a oferi condiţii mai bune de transport public şi prin taxarea parcării – să convingem oamenii, spre beneficiul tuturor, să se mute din maşina proprietate personală către transportul public. Banii pe care îi încasează compania sunt de ordinul 2 milioane de lei pe lună, cam aşa”, a spus Nicuşor Dan.

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Structuri de economie socială în Regiunea Centru – Serie de mese rotunde

Publicat cu

pe

Arhiepiscopia Ortodoxă Română (AOR), alături de partenerii săi, Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta (AIEPSM) și Mondo Consultanta SRL, a organizat în perioada 22-24 februarie seria de mese rotunde – Structuri de economie socială în Regiunea Centru, evenimente în cadrul proiectului „STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ SOLIDARe”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Întâlnirile au avut loc în spațiul Hotelului My Continental din Sibiu și la eveniment au participat zeci de actori cu un rol principal în dezvoltarea economiei sociale la nivel local și regional: beneficiari, persoane din grupul țintă, autorități publice, ONG-uri, agenți economici și nu în ultimul rând mass-media. Un rol important l-a avut reprezentantul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, care a putut răspunde clar și direct întrebărilor tehnice primite de la beneficiari.

Acțiunea a avut ca scop creșterea nivelului de informare și constientizare a actorilor sociali cu privire la încurajarea și dezvoltarea inițiativelor locale și intarirea parteneriatelor intre mediul privat si institutiile publice ca soluție de succes în promovarea economiei sociale. Totodata, s-a discutat mult și despre impactul acţiunilor de integrare pe piata muncii a grupurilor vulnerabile in cadrul structurilor de economie socială dezvoltate în cadrul proiectului în regiunea Centru. Dupa aproape doi ani de functionare, cele 22 de intreprinderi sociale subventionate prin proiect, trebuie sa gestioneze si nevoia de acompaniere a persoanelor angajate, dincolo de plata remuneratiei pentru munca prestata, si institutiile locale ar putea colabora la dezvoltarea unui program coerent si articulat de sprijin social si educational pentru aceasta categorie de persoane.

Reclama

”O concluzie în urma participării la aceste mese rotunde o reprezintă necesitatea preluării și introducerea în Strategiile de dezvoltare locală 2021-2027 a unor măsuri concrete în sprijnul întreprinderilor sociale de la nivel local. Aici cred că este nevoie de o implicare mai mare a administrațiilor publice locale și regionale, care și-ar putea planifica acordarea de facilități fiscale întreprinderilor sociale, oferirea unor contracte rezervate pentru serviciile sau bunurile acestor intreprinderi sau a altor măsuri reale de sprijin. Până la urmă beneficiarul major este comunitatea locală, toate aceste beneficii se întorc în rândul societății”, a declarat Adina Ovedenie, Manager Proiect.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti15 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: