Intra in contact cu noi

Turist

Euro 2020: Fan Zone în Piaţa Constituţiei şi pe Bulevardul Unirii

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei a anunţat oficial că va organiza, în perioada 12 iunie–12 iulie 2020, în Piaţa Constituţiei şi pe Bulevardul Unirii, zone dedicate suporterilor – Fan Zone – cu ocazia turneului final al Campionatului European.
Zona dedicată fanilor va fi deschisă publicului în fiecare zi, timp de o lună, în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020 şi va fi amplasată în Piaţa Constituţiei, în faţa Palatului Parlamentului şi pe Bulevardului Unirii (tronsonul cu fântâni, cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei).
„Bucureştenii şi suporterii străini vor avea ocazia să petreacă împreună această mare sărbătoare a fotbalului, într-un spaţiu conectat virtual cu celelalte 11 oraşe gazdă, în care vor găsi divertisment şi activităţi de cea mai înaltă calitate şi vor putea urmări pe ecrane gigant, amplasate atât în Piaţa Constituţiei, cât şi pe Bulevardul Unirii, toate meciurile de la EURO 2020, împărţind, astfel, emoţiile şi energia live, pentru o experienţă autentică, dincolo de ecranele televizoarelor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.
Vor putea fi urmărite live toate meciurile, din faza de grupe până la marea finală a turneului UEFA EURO 2020 din data de 12 iulie 2020.
Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (pe 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală pe 29 iunie 2020. În cazul calificării la EURO 2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională. Toţi posesorii de bilete valabile la cele 4 meciuri de pe Arena Naţională vor beneficia de gratuitate pe transportul public din Bucureşti.
„Primăria Capitalei propune o experienţă unică în cadrul Fan Zone, pentru suporteri, spectatori şi vizitatori deopotrivă, prin care va pune învaloare ospitalitatea oraşului gazdă – Bucureşti şi va crea, astfel, punţi de legătură cu marile oraşe europene! În Piaţa Constituţiei si pe Bulevardul Unirii vor fi organizate zilnic competiţii sportive pe mini terenuri de fotbal, activităţi de divertisment pentru întreaga familie, concerte, animaţie stradală, jocuri pentru copii şi zone gastronomice. Prin aceste activităţi, chiar şi cei care nu sunt implicaţi în lumea fotbalului sau nu sunt suporteri activi, vor avea ocazia să petreacă timp alături de microbiştii familiei, bucurându-se de activităţi distractive şi recreative în aer liber, alături de cei dragi, demonstrând că fotbalul uneşte oamenii”, se arată în comunicatul Primăriei.

Turist

Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.

„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.

El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Reclama

Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.

Continua sa citesti

Turist

Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Publicat cu

pe

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane

Reclama

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.

„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.

În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

Reclama
Continua sa citesti

Turist

Britanicii de la The Sunday Times despre Bucuresti: ”Rivalizează cu orașe precum Praga și Budapesta”

Publicat cu

pe

Ziarul britanic ”The Sunday Times” a făcut în ediția sa de duminică o analiză turistică a Bucureștiului, concluzia fiind că orașul merită vizitat într-un weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta.

În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei. În prezent, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”; scrie ziarul britanic.

Se recomandă o plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, ”un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată. Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Carol al III-lea”.

Reclama

Pașii turiștilor britanici sunt îndemnați apoi spre Piața Obor, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.

”Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei3 zile in urma

Au inceput forajele in zona parcului Cismigiu pentru noua magistrala de metrou M5

Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini cu începerea forajelor pentru studiul geotehnic necesar construirii secțiunii Eroilor – Piața Iancului...

Bucuresti3 zile in urma

Statele Unite ale Americii deschid la București o Unitate de Investigaţii Criminale Transfrontaliere: Va monitoriza toata Europa de sud-est

Guvernul a supus aprobării un memorandum pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale...

Politica4 zile in urma

Ciucu, mesaj pentru Nicușor Dan: Aveți ceva personal cu mine, mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul când eram preşedintele PNL Bucureşti?

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a lansat miercuri, pe Facebook, la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, cele mai apăsate critici pe care le-a...

Politica5 zile in urma

Cel mai înalt for academic a eliminat orice suspiciune: Ministrul Bode nu a plagiat!

După ce mai multe luni la rând am văzut pe toate canalele linșaje la adresa ministrului Bode, astăzi cel mai...

Sectorul 66 zile in urma

Primarul Ciprian Ciucu: finanțare de 82 de milioane pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu anunță obținerea unei finanțări din fonduri europene în valoare de aproape 82 de milioane de lei pentru...

Sectorul 46 zile in urma

Pericol public: 139 de vehicule agabaritice oprite sa intre in Pasajul Unirii doar în acest an

Apel public la respectarea regulilor de circulație din zona Pasajului Unirii! 139 de vehicule agabaritice au fost oprite doar în...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: