Doi medici specialisti in Terapie Intensiva, Catalin Denciu si Pavel Bors, au fost raniti in incendiul de la spitalul din Piatra Neamt.

<

Catalin Denciu, medicul de garda de la sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 80% din suprafata corporala, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Irina Popa.

Potrivit unui alt medic de la Piatra Neamt, citat de Libertatea, „ambii medici traiesc si nu necesita intubare”. „Medicul este constient” si va fi mutat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, a anuntat sambata ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, aflat la Piatra Neamt.

Ioan Catalin Denciu are 48 de ani si face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii. Surse medicale spun ca a fost coleg de facultate la Medicina chiar cu ministrul Nelu Tataru.

Colegul sau, Pavel Bors, tot medic specialist ATI, „a suferit arsuri doar in zona mainilor si e posibil sa-si fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a spus aceeasi sursa medicala.

A treia persoana ranita, dintre angajati, este o asistenta medicala, care a suferit rani usoare, arsuri de gradul I.