Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că la CGMB de marți că va fi majoritate formată din consilierii generali „care au conștiință” și care vor proiecte benefice pentru Capitală, în contextul retragerii ALDE de la guvernare, transmite Mediafax.
„Am citit îngrijorările cetățenilor și a unora dintre dumneavoastră dacă mai avem sau nu majoritate în consiliul general, în consiliul de astazi (marți, nr.), în urma retragerii ALDE de la guvernare. Repet ce am spus de fiecare dată când au fost crize politice. Datoria mea prin lege, ca primar general, este să aduc în fața Consiliului proiecte de hotărâri benefice. Aceasta este activitatea mea derivată din lege, dar și din propria conștiință”, a declarat primarul Capitalei, în debutul ședinței de Consiliu General.
Edilul a subliniat că voturile acordate de consilieri pentru proiectele de pe ordinea de zi nu reprezintă răspunderea primarului. Însă Firea a apreciat că, în trecut, consilierii din opoziție i-au votat proiectele inițiate.
„E adevărat, în ultima perioadă, fiind în an electoral, înțeleg că trebuie să se poziționeze partidele si impotriva primarului care nu are aceeași culoare ca ei. Transmit încă o dată: vom avea majoritate în Consiliul General formată din consilierii generali care au conștiință, nu doar apartenență politică, pentru că proiectele sunt necesare Bucureștiului. Vreau și eu să văd cine votează împotriva consolidării clădirilor, a investițiilor din sănătate”, a subliniat Firea.
În CGMB sunt 4 consilieri ALDE.
ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat retragerea din Guvern a miniștrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.