Valentin Damian, unul dintre cei mai vechi și mai respectați jurnaliști ai Gazetei Sporturilor, a murit, miercuri seara. Avea 47 de ani.
Valentin Damian se întorcea de la un eveniment auto în Băneasa. Undeva în nordul Bucureștiului, i s-a făcut subit rău și un coleg de la „Adevărul” a încercat să-l ducă la spital, relatează gsp.ro.
„Inițial a crezut că are un atac de panică, dar la un moment dat și-a pierdut cunoștința”, spune acesta.
N-au ajuns prea departe și au chemat un echipaj SMURD. Ambulanța a venit foarte repede. Medicii s-au străduit să-l resusciteze pe ziarist vreme de aproape o oră chiar acolo, în zona Șoselei Kiseleff. Era în stop cardiac. Echipajul a ajuns la Spitalul Floreasca, unde medicii au continuat să se lupte pentru viața lui.
Puțin înainte de ora 19:00, doctorii au consemnat vestea care a paralizat redacția Gazetei și lumea presei: Vali Damian a murit.
În vârstă de 47 de ani, Vali Damian era un ziarist drept și, în același timp, îndrăgit de toți cei despre care scria și de publicul dedicat al mașinilor. A făcut cronici de meci, a scris pasionat despre fotbal și alte sporturi, până să se dedice zonei auto.